Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai e o zi până când se va decide soarta viceprimarului Necula

Mâine, în şedinţa ordinară a CLM Brăila, se va stabili soarta viceprimarului PDL Stănel Necula, adică dacă acesta va mai rămâne în continuare pe funcţia pe care o deţine sau dacă va fi mazilit. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CLM apare următorul proiect de hotărâre: "Proiect de hotărâre iniţiat de un grup de 10 consilieri locali, privind: Schimbarea domnului Necula Stănel Ionel din funcţia de Viceprimar al Municipiului Brăila". Reamintim că, pe fondul nou formatei majorităţi din CLM, demersul "celor 10" va duce automat la îndepărtarea totală a aripei democrat-liberalilor de la manetele decizionale ale CLM-ului.

Pe fondul acestei maşinaţiuni politice, l-am contactat în cursul zilei de ieri pe viceprimarul Necula pentru a afla cum comentează acesta situaţia de faţă şi care va fi următoarea mutare pe care o va face, în cazul în care se va vota demiterea lui. Deşi nu a vrut să facă prea multe comentarii înainte de rezultatul voturilor, viceprimarul ne-a declarat că, din punctul lui de vedere, decizia nu aparţine celor 10 consilieri iniţiatori, ci are alte rădăcini. Necula a mai spus că, în cazul în care, totuşi, se va vota schimbarea lui, va ataca hotărârea în instanţă, pe Legea 393, care se referă la statutul aleşilor locali (consilierii locali şi consilierii judeţeni, primari, viceprimari, presedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene).

"Nu ar fi corect să fac comentarii înainte de aflarea rezultatului voturilor. Însă dacă vreţi un punct de vedere personal, decizia nu cred că aparţine iniţiatorilor, ci vine din cu totul altă parte. În situaţia în care votul trece, voi contesta actul administrativ în instanţă, pe Legea 393, care face referire la drepturile pe care le deţin aleşii locali, deci pe care şi eu, fiind un ales local, le deţin", ne-a declarat Stănel Necula, adăugând că demersul, ca praxis, nu i se pare a fi unul moral, deoarece - susţine viceprimarul - până şi unui muncitor necalificat i se transmite înainte de-a fi demis un preaviz, cu atât mai mult unui demnitar, care e ales pe durata unui mandat: "Vedeţi dumneavoastră, până şi unui muncitor necalificat, înainte de-a fi demis, i se trimite un preaviz de 15 zile. Un demnitar e ales pe un mandat şi nu mi se pare corect să ai faţă de el o asemenea atitudine, căci e şi ăsta un segment care contează pe linie umană şi morală".

Reamintim că baza legală la care noua majoritate a CLM apelează în demersul debarcării lui Stănel Necula din funcţia de viceprimar al Brăilei este Legea 215, care face referire la administraţia publică locală. Modificarea din 2006 a Legii 215 a eliminat din corpusul ei termenul de "motivare" în cazul demiterii - să zicem - a unui viceprimar, cum este cazul de faţă, singura raţiune rămând mutarea politică a pionilor.
Categorie articol: 

Comentarii