Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai buni, mai sănătoşi!

Pe 13 aprilie, la Grădiniţa cu Program Prelungit "Luceafărul" Brăila, s-a desfăşurat activitatea caritabilă "Ajută-mă şi pe mine să fiu sănătos ca tine!" din cadrul Proiectului educaţional interjudeţean "Să cresc mare şi voinic!", organizat în parteneriat cu Grădiniţa „Alexandrina Simionescu Ghica" şi Grădiniţa „Rază de Soare" din Târgovişte.
Au fost donate materiale de igienă copiilor de la Fundaţia "Lumina", colectate de la părinţii preşcolarilor, sensibilizaţi în acest fel să ajute persoane vulnerabile.
Proiectul are ca scop realizarea educaţiei pentru sănătate, vârsta preşcolară fiind propice dobândirii deprinderilor de îngrijire personală, de alimentaţie corectă, în vederea formării unui regim de viaţă sănătos.
Pe 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătăţii, în cadrul aceluiaşi proiect, s-a desfăşurat la Târgovişte concursul de lucrări artistico-plastice având ca temă educaţia pentru sănătate, la care au participat preşcolari din toată ţara.
Organizatorii îşi propun, având în vedere interesul manifestat de preşcolari, părinţi, cadre didactice, să extindă proiectul la nivel naţional. "Este extraordinar să te implici în astfel de acţiuni când ai sprijinul unor părinţi conştienţi de rolul lor de a forma deprinderi corecte copiilor, dar şi de a veni în ajutorul altora. Copiii vor învăţa să fie generoşi, conştienţi că sănătatea trebuie să fie pusă în prim - plan, iar noi, cadrele didactice, vom susţine extinderea acestui tip de activitate la nivel naţional", a declarat managerul unităţii de învăţământ, prof. Viorica Işan.

 
Categorie articol: 

Comentarii