Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai bine la puscarie, decit in caminele pentru persoane virstnice

La sediul Prefecturii, a avut loc, ieri, sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Virstnice. S-a discutat despre implicarea Consiliului Local Municipal in asigurarea conditiilor normale de viata ale persoanelor din cadrul caminelor de batrini. La sedinta au fost prezenti directorii Caminelor pentru persoane virstnice "Lacu Sarat", "Sf. Apostoli Petru si Pavel", "Sf. Nicolae" si Centrului de asistenta paleativa "Sfinta Maria".
Cea mai arzatoare problema a directorilor caminelor pentru persoane virstnice s-a dovedit a fi alocatia de hrana, care este de numai 8,3 lei pentru un asistat, in timp ce alocatia de hrana pentru un detinut se ridica la 32 de lei. "Alocatia de hrana este foarte mica. Vin cu o propunere, alocatia de hrana sa se actualizeze mai devreme, nu o data la trei ani. Pina si in penitenciare, alocatia de hrana este mai mare", a punctat Gica Budur, directorul Caminului "Sf. Nicolae". La rindul sau, Mihaela Belu, directorul Caminului din statiunea "Lacu Sarat" a precizat ca institutia pe care o conduce nu se confrunta cu probleme: "Consideram ca respectam normele si aceasta datorita sprijinului autoritatilor locale si, in special al Consiliului Local. Singura problema cu care ne confruntam este alocatia de hrana. Eu cred ca aceasta ar trebuie sa fie aprobata anual".
Prefectul Mihaela Marcu a tinut cont de toate propunerile directorilor Caminelor pentru Persoane Virstnice referitoare la alocatia de hrana si, la finele sedintei, a mentionat ca le va transmite Guvernului Romaniei.
Viceprimarul Brailei, Doinita Ciocan, a precizat ca saptamina viitoare se vor desfasura diverse activitati menite sa omagieze Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice: "Pe 1 octombrie, de la ora 10.00, alaturi de o echipa de copii vom merge in caminele de batrini pentru a le prezenta un program artistic, iar de la ora 13.00, le vom oferi virstnicilor nostri o plimbare cu vaporul pe Dunare. De asemenea, in perioada 29 septembrie - 03 octombrie sint aproape 500 de persoane care vor beneficia de ajutorul de urgenta."
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii