Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maşină pierdută de sub control în zona cărămidărie. Un şofer a făcut o criză de epilepsie la volan.

Doar Dumnezeu l-a ferit de o tragedie. Un bolnav de epilepsie a pus în pericol traficul rutier şi propria viaţă, întrucât s-a încumetat să se urce la volan, deşi ştia că poate suferi oricând o criză. Bărbatul de 47 de ani, din Brăila, conducea un autoturism "Nissan" spre Galaţi. Nu a apucat însă să ajungă pe Dig Brăila Galaţi, întrucât, chiar la ieşirea din Brăila, până în zona cărămidărie, a făcut o criză. Maşina a ieşit de pe şosea, urcând pe un mal de pământ, printre doi copaci. Şoferii care circulau prin zonă au dat imediat alarma la poliţie, şoferul despre care s-a stabilit că suferea de epilepsie şi nu avea voie să conducă,
fiind dus la spital. El nu a suferit alte leziuni în urma autoaccidentării, însă maşina a fost avariată serios în partea din faţă fiind extrasă cu greu dintre vegetaţia de pe marginea şoselei. Întrucât impactul nu a fost frontal, air-bag-urile nu s-au desfăcut.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au efectuat cercetări. "Bărbatului i s-a reţinut permisul de conducere şi i s-a dat dovadă fără valabilitate, în baza actelor medicale", a precizat ag. şef adj. Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Şoferul era singur în maşină. Ceilalţi participanţi la trafic s-au speriat, mai ales că maşina condusă de bărbatul de 47 de ani, ajunsese pe celălalt sens de mers şi s-a deplasat câţiva metri, existând riscul producerii unui accident grav.
"Am văzut maşina pe marginea şoselei, nu ştiam ce s-a întâmplat. Dar când am auzit nu mi-a venit să cred. Dacă era bolnav de epilepsie nu avea voie la volan. Se putea întâmpla vreun accident grav, putea să intre cineva în el şi să îl omoare", a spus un şofer.
Cert este că de acum bărbatul nu mai are ce căuta la volan. Situaţia lui nu este însă singulară. Potrivit medicilor, epilepsia este pe lista bolilor care interzice obţinerea permisului de conducere. În urmă cu câteva luni, şi un tânăr din Roman, din judeţul Neamţ, a făcut o criză de epilepsie în timp ce se afla la volan. A pierdut controlul asupra volanului şi a intrat într-un microbuz aflat în staţie, însă a avut noroc şi a scăpat cu răni uşoare.
Sunt mulţi cei care nu ţin cont de riscurile unor boli şi nu conştientizează că într-o criză suferită la volan pot deveni călăi ai celorlalţi participanţi la trafic.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii