Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mărirea alocaţiilor, găluşca înghiţită de PSD

De la 1 martie, alocaţiile pentru copii se majorează substanţial. Plenul comun al Parlamentului a aprobat săptămâna trecută amendamentul PNL la proiectul de buget pe 2019, care prevede majorarea alocaţiilor copiilor. Astfel, de luna viitoare, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani vor primi câte 300 lei pe lună, faţă de 200 cât primesc în prezent, iar copiii de până la 18 ani vor primi 150 lei pe lună, faţă de 84 lei.

Trebuie să reţinem însă că decizia care i-a bucurat pe toţi părinţii a fost posibilă doar datorită lipsei de vigilenţă a pesediştilor lui Dragnea, care au fost prinşi pe picior greşit. Spun asta pentru că, în momentul respectiv, când liberalul Robert Sighiartău a susţinut un amendament prin care a propus majorarea alocaţiilor, mulţi parlamentari PSD aveau alte preocupări. Ca de obicei, ei nu au fost interesaţi de soarta copiilor celor care i-au adus la Putere şi nu au fost în sală pentru a se împotrivi amendamentului prin votul lor. Şi, pentru că pesedeii erau  plecaţi la cafele, la ţigări sau erau prinşi în tot felul de discuţii privind propriile interese, mulţi dintre cei aflaţi în sală au avut un moment de luciditate sau de înţelepciune, şi-au asumat responsabilitatea. Şi, astfel, s-a înfăptuit o adevărată  minune, privind soarta copiilor şi majorarea alocaţiilor. Mai mult decât atât, joi seară, parlamentarii au aprobat încă un amendament care prevede ca toţi elevii de la şcolile de stat să primească o masă caldă.

Cum era şi firesc, pentru abaterile de la disciplina de partid, imediat după vot, social-democraţii au fost chemaţi la o şedinţă organizată ad-hoc şi prezidată de Liviu Dragnea, care i-a tras de urechi şi i-a pus în genunchi la colţul clasei pe cei   vinovaţi. Dar, pentru că textul a trecut, iar în grupul PSD, dincolo de rumoarea stârnită nu se mai putea face mare lucru (deşi şeful de şedinţă, Florin Iordache, ar fi dorit chiar să reia votul, pentru ca alocaţiile să rămână neschimbate), sluga lui Dragnea a înghiţit găluşca, a dat în bâlbâială şi a anunţat rezultatul votului cu strângere de inimă: 123 de voturi “pentru”, 119 “împotrivă” şi o abţinere.

“Amendamentul PNL susţinut de familiile din România, de peste 4,5 milioane de copii a trecut. Le mulţumesc tuturor celor care au votat pentru. Este victoria societăţii româneşti, care a pus presiune pe parlamentarii guvernării, care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD. Este amendamentul PNL şi victoria românilor”, a declarat Sighiartău.

Despre asta este vorba: nu PSD-ul, nu Liviu Dragnea şi nici infractorii care îi cântă în strună au mărit alocaţiile pentru copii, ei nu au făcut nimic pentru copiii acestei ţări. Pentru ei, alocaţia de 84 lei pe lună ar fi rămas aceeaşi încă multă vreme, pentru că ei chiar nu cunosc realitatea, eforturile şi greutăţile prin care trece o familie pentru a putea creşte decent un copil. Ei, care îşi ţin odraslele în cele mai luxoase vile sau la şcoli din ţările civilizate, zbenguindu-se în bolizii de lux, nu ştiu ce înseamnă să te descurci dintr-un salariu de mizerie şi dintr-o alocaţie de 84 lei pe lună, dar ştiu să facă promisiuni şi să cerşească voturi.

La amendamentul PNL, majoritatea pesediştilor erau la cafele, pe holuri, iar 119 parlamentari care dorm în fotolii la dezbateri au fost împotrivă...Au ei copii? Au ei nepoţi? Pot creşte ei un copil cu sumele care abia li se strecoară printre degete sau pot spune că au făcut ceva pentru viitorul acestei ţări? De data asta,  gaşca pesedistă a fost înfrântă cu propriile arme, iar voturile pentru majorarea alocaţiilor pentru copii reprezintă un pas spre mai bine. Asta înseamnă că...se poate. Se poate să îi umilim şi la vot?
Categorie articol: 

Comentarii