Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lucruri frumoase şi inedite pentru Cristi

Un gest extrem de emoţionant al copiilor din Surdila Greci, în cadrul campaniei umanitare "Citostatice pentru Cristi" şi acţiunii #hailasuc. Aceştia şi-au propus să fie Moş Nicolae pentru Cristian Filip şi să-i dăruiască sănătate. Cum? Cumpărând-o cu banii strânşi din vânzarea dulciurilor, compoturilor şi gemurilor, ori a obiectelor hand-made, toate realizate de ei. Au reuşit astfel să-i trimită lui Cristi 723 lei, bani cu care băiatul să-şi poată achita o parte a tratamentului extrem de costisitor.
"Ziua de 6 decembrie are o mare importanţă pentru noi. Sfântul Nicolae este patronul spiritual al Şcolii Gimnaziale Surdila Greci şi ne aduce bucurii atât acasă, cât şi la şcoală, prin diferitele activităţi organizate an de an. Anul acesta, de Ziua Şcolii, elevii noştri s-au hotărât să îi dea o mână de ajutor Moşului şi au organizat, sub conducerea Preşedintelui Consiliului Şcolar al Elevilor, George Cristian Sălcianu, a Consilierului Educativ prof. Corina Daniela Ciocârlan şi a preotului paroh Mihai Ionuţ Bobocea, o activitate de voluntariat în scopul strângerii de fonduri pentru Cristian Filip, de la Liceul Pedagogic «D. P. Perpessicius»", a precizat, într-un comunicat de presă, conducerea unităţii şcolare.
Activitatea "Haideţi să fim Moş Nicolae pentru Cristi!" s-a desfăşurat vineri, 4 decembrie. S-a organizat un târg de prăjituri şi obiecte de Crăciun, confecţionate de elevii claselor V-VIII şi vândute tuturor celor care au venit în vizită la şcoală, printre care părinţi, bunici şi reprezentanţi ai Primăriei Surdila Greci. Cu mic, cu mare, toţi s-au mobilizat şi s-au pregătit temeinic, aducând prăjituri gătite cu drag acasă, compoturi, gemuri, dar şi obiecte realizate din diferite materiale, ce au încântat privirea tuturor.
Activitatea a continuat şi duminică, 6 decembrie, când elevii Şcolii Surdila Greci care au domiciliul în Făurei Sat, sub îndrumarea preotului paroh Mihai Ionuţ Bobocea au vândut prăjituri şi produse hand-made după slujba religioasă închinată Hramului Bisericii Făurei Sat.
"Toată şcoala a fost îmbrăcată în straie de sărbătoare şi s-a transformat într-un mic atelier de lucru în care ajutoarele Moşului s-au descurcat excelent. Gustul delicios al prăjiturelelor făcute cu multă dragoste, podoabele confecţionate de elevi, bucuria de a fi de ajutor printr-un gest mic, toate acestea au creat o imagine ruptă din basm. Consider că această activitate a fost benefică tuturor elevilor din şcoala noastră, dar şi cadrelor didactice. Prin realizarea acestei activităţi, elevii au dat dovadă de solidaritate faţă de Cristi Filip şi nu au ezitat nicio clipă în a-l ajuta, bineînţeles, fiecare după posibilităţi. Mai mult decât atât, elevii noştri ne-au oferit o lecţie de viaţă, demonstrându-ne că întotdeauna îi putem ajuta pe ceilalţi, trebuie doar să vrem acest lucru şi, mai ales, să ne facem timp. Ne bucurăm că am putut fi Moş Nicolae pentru Cristi şi îi urăm multă sănătate şi putere!", a declarat prof. Corina Daniela Ciocârlan.
Suma strânsă de Şcoala Gimnazială Surdila Greci (în care învaţă 70 de copii), 723 lei, a fost depusă într-unul din conturile bancare deschise pe numele tatălui lui Cristi, Nicolae Filip.

Bal de caritate la "Mihai Viteazul"

Cu o idee originală de strângere de fonduri pentru cazul umanitar Cristian Filip au venit şi elevii Şcolii Gimnaziale "Mihai Viteazul". Aceştia au organizat vineri, 4 decembrie, un bal de caritate în cadrul căruia s-au donat bani pentru adolescentul model al Brăilei. Copiii, sub supravegherea cadrelor didactice, s-au distrat, au cântat şi au dansat, iar la final au depus în urnă câţiva lei, alături de toate gândurile lor bune pentru Cristi. Ieri, un cadru didactic al unităţii de învăţământ a venit la redacţie şi ne-a înmânat suma de 500 lei.

Profesorii din Victoria, "sucuri" pentru Cristi

Cadrele didactice din cele două unităţi de învăţământ din comuna Victoria nu au mai avut răbdare să aştepte sărbătorile (ocazie cu care elevii din comună pregatesc o surpriză pentru Cristi), şi au adus, ieri, la redacţie, suma de 1.115 lei. Banii reprezintă strict contribuţia cadrelor didactice din cele două şcoli: Victoria şi Mihai Bravu. Donaţia ne-a fost înmânată de directorul Şcolii Gimnaziale Victoria, care ne-a mărturisit că elevii din comună pregătesc o surpriză pentru Cristi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Daniel Iancu, alături de Cristi

O altă donaţie a venit din partea cantautorului Daniel Iancu, în valoare de 50 lei. Banii ne-au fost aduşi la redacţie de Costel Pătrăşcan, colegul de scenă şi unul dintre cei mai buni prieteni ai săi.
De la începutul campaniei umanitare "Citostatice pentru Cristi" şi până în prezent, la redacţie şi în conturile bancare s-au strâns peste 13.300 euro. Din această sumă, 23.433,7 lei reprezintă donaţiile făcute de colegii de generaţie ai lui Cristi în şcoli, în cadrul acţiunii "#hai la suc!".
Cristian Filip are nevoie în continuare de ajutorul nostru, al tuturor! De aceea, conturile bancare în care se pot face donaţii vor rămâne deschise:
- RO74RZBR0000060015758942 - deschis la Raiffeisen Bank
- RO18CECEC001946229018440 - deschis la CEC, ambele pe numele tatălui adolescentului, Nicolae Filip.
Cei care vor să facă donaţii direct la redacţie se pot prezenta la sediul cotidianului "Obiectiv", din strada Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2, programul fiind zilnic, 10.00 - 17.00. Numele donatorilor şi sumele donate vor fi făcute publice în ediţiile de a doua zi.

 
Categorie articol: 

Comentarii