Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lucrare fara logica facuta de "Athena" in Chercea

Deja, toti brailenii stiu ca firma "Athena" - cea care a depasit cu un an si jumatate termenul de finalizare a extinderii retelei de canalizare si a asfaltarii strazilor aferente din Chercea, Radu Negru si Brailita - lucreaza exasperant de incet. Iata, insa, ca aceeasi firma face treaba si fara logica. Pe Str. Sf. Filofteia, din cartierul Chercea, de exemplu, "Athena" se pregateste sa asfalteze, inainte de a monta racordurile la canalizare. Altfel spus, conducta care s-a ingropat de-a lungul strazii nu va putea fi folosita de locatari. Mirati, acestia i-au intrebat pe muncitori de ce s-a inceput treaba la fundatie inainte de a se pune pe pozitie si racordurile, care sint, de fapt, niste ramificatii transversale ce fac legatura intre conducta principala si gospodariile cetatenilor. "Asa e proiectul, asa facem! Dar nu e nici o problema, racordurile se pot monta si dupa aceea", este explicatia data de un sef de echipa. Cu alte cuvinte, se astern straturile de piatra pentru fundatie, se compacteaza bine, se toarna asfaltul, iar dupa aceea, cind gaseste "Athena" de cuviinta, vine alta echipa, sparge asfaltul, executa mai multe gropi de-a latul strazii, baga racordurile, le astupa si cirpesc carosabilul cu plombe asfaltice... De ce? "Fiindca asa e proiectul!", zice seful de echipa. "Asta e treaba facuta fara cap! Acum vreo luna, au venit cu niste tevi, au montat doua racorduri, la capatul strazii si pe urma au plecat. Ziceau ca se duc sa mai aduca niste tevi. Si dusi au fost... Acum au venit astia si s-au apucat sa faca fundatia. Pai, cum sa faci asa ceva, intii asfaltezi si pe urma sapi iar ca sa ingropi alte tevi? Nu de alta, dar mi-e sa nu raminem fara legatura la canalizare, ca astia asfalteaza, raporteaza ca au terminat strada si n-o sa mai dea nimeni doi bani!", ne-a spus Constantin D., unul dintre locatarii care se vede in pericolul de a ramine cu casa fara legatura la canalizare, dupa ce a suportat, luni de zile, gropile si mizeria de pe strada transformata in santier.
Sesizat de reporterul nostru despre aceasta situatie, primarul Aurel Simionescu a trimis la fata locului un inspector din cadrul Primariei. Functionarul s-a convins ca pe o portiune de circa 200 m de pe Str. Sf. Filofteia nu s-au montat racordurile si a dat asigurari ca problema se va remedia, inainte de a se turna stratul final de asfalt. Din cite se pare, starea de fapt a fost generata de o intirziere la furnizarea instalatiilor de racord.
Cert este ca dupa ce au consumat o cantitate considerabila de motorina, pentru a compacta straturile de pietris ale fundatiei, cei de la "Athena" trebuie sa o ia de la capat cu sapaturile. Exact ca in bancul cu "Cooperativa Munca in Zadar"!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii