Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lovitură on-line de 750.000 de dolari

O reţea infracţională, specializată în săvârşirea de fraude informatice, constituită pe raza municipiului Brăila, a fost destructurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) -Serviciul Teritorial Galaţi. Reţeaua a fost pusă pe picioare de câţiva brăileni şi gălăţeni, care au reuşit să tragă ţepe în valoare totală de 750.000 USD.

Pentru a pune mâna pe escroci, oamenii legii au efectuat 26 de percheziţii domiciliare, 10 pe raza judeţului Galaţi, 14 la Brăila şi câte una la Bucureşti şi Oradea.
23diico2Potrivit procurorilor DIICOT, inculpaţii Chiriţă Geani, Mocanu Iulian şi Carusu Leonard Constantin, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor beneficii financiare considerabile. Aceştia derulau tranzacţii sau licitaţii on-line frauduloase, prin intermediul unor site-uri specializate în activităţi de comerţ electronic. "Membrii grupării se conectau în mod neautorizat la servere din străinătate, efectuând modificări asupra unor pagini web aparţinând unor site-uri de comerţ electronic, pe care le transmiteau prin email către persoane fizice din SUA, Canada, Australia şi Europa de Vest. Ulterior, prin phishing, obţineau datele de autentificare ale acestor persoane şi le utilizau, fără permisiunea lor, pentru conectarea la site, în vederea licitării în mod fictiv de diverse produse", se arată într-un comunicat al DIICOT. Sumele de bani rezultate în urma acestor tranzacţii erau primite prin intermediul sistemelor de transfer monetar internaţional. La grupul infracţional organizat au aderat şi alte 3 persoane, angajate la societăţile comerciale licenţiate să efectueze transferuri monetare internaţionale, acestea având rolul de a preda membrilor grupului sumele de bani transferate de către părţile vătămate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la peste 750.000 USD.
Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore a nouă inculpaţi, din Brăila şi Galaţi, şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora. Cercetările au fost efectuate împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Galaţi şi Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii