Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lotul brăilean la Olimpiada de Fizică

13 elevi brăileni vor participa la Olimpiada naţională de fizică. Şase dintre ei sunt de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", patru de la Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul" şi câte un elev de la Colegiul Naţional "Gh. Munteanu Murgoci", Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu", respectiv Şcoala Gimnazială "Fănuş Neagu".
Andrei Radu (clasa a IX-a), Dinu Adrian (clasa a IX-a), Neacşu Răzvan (clasa a X-a), Ţigănoiu Maria Mihaela (clasa a IX-a), Badea Andrada Georgiana (clasa a VI-a) şi Ignat Marius (clasa a VIII-a) sunt elevi ai Colegiului "Bălcescu". Toţi se pot lăuda cu medalii de aur, argint şi bronz obţinute la olimpiadele naţionale anterioare la materii precum fizică, matematică şi informatică. Profesorii care i-au pregătit la clasă sunt Stroe Aurelia, Arici Liviu, Mitache Gabriela şi Moraru Florin.
Grigoraş Marius Andrei (clasa a VI-a), Crăcan Alexandru Cristian (clasa a VIII-a), Poaşcă Ştefan (clasa a VIII-a) şi Gorgovan Dragoş Ioan (clasa a VIII-a) provin de la Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul". Şi aceştia au experienţă în olimpiadele naţionale, participând şi în anii anteriori la astfel de concursuri. Profesorul care i-a pregătit la clasă este Iacob Liliana.
Eremia Evelina Andreea (clasa a VII-a) este eleva Colegiului Naţional "Gh. M. Murgoci" şi a mers şi anul trecut la Olimpiada naţională de fizică. La clasă s-a pregătit cu prof. Gheorghiu Manuela. Mihălceanu Cristian (clasa a VII-a) învaţă la şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu". Elevul se poate lăuda cu locul III obţinut anul trecut la aceeaşi olimpiadă. Profesoara care l-a pregătit la clasă este Stroe Aurelia. Olaru Gabriel (clasa a VIII-a) de la Şcoala Gimnazială "Fănuş Neagu" întregeşte lotul olimpic. Este prima etapă naţională de olimpiadă la care va participa şi îşi doreşte să obţină un loc pe podium. S-a pregătit la clasă cu prof. Răcoreanu Antonella.
Faza naţională a Olimpiadei de fizică se va desfăşura în perioada 4 - 9 aprilie, la Vaslui.

 
Categorie articol: 

Comentarii