Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locuri speciale la şcolile de poliţie

De săptămâna trecută, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a demarat activitatea de recrutare a tinerilor care doresc să urmeze cariera de poliţist. Poliţia brăileană aduce o serie de precizări în ceea ce priveşte admiterea 2011, pe locurile special destinate persoanelor de etnie romă sau maghiară. Astfel, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti - Facultatea de Poliţie, specializarea "ordine şi siguranţă publică", din cele 200 locuri, 15 sunt pentru cetăţenii români de etnie maghiară, 6 pentru cei de etnie romă şi 9 pentru alte minorităţi. La specializarea "drept" cei interesaţi au la dispoziţie 50 de locuri. La Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" - Câmpina sunt 650 locuri, din care un loc pentru persoanele de etnie romă şi un loc pentru alte minorităţi. La Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" - Cluj-Napoca sunt 150 locuri, din care un loc pentru romi şi un loc pentru alte minorităţi. Şcoala Militară de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti are 4 locuri "speciale" pentru subofiţeri (băieţi) şi 4 locuri maiştri militari auto (băieţi). La Academia Tehnică Militară - Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare sunt 18 locuri, iar la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu sunt două locuri.
Începând cu data de 16 mai, înscrierile se fac zilnic, între orele 09.30 - 15.30, la sediul IPJ Brăila, din strada Mihail Sebastian, nr. 10 -12, la Serviciul Resurse Umane. Cererile de înscriere la concursul de admitere în învăţământul universitar se primesc până la data de 3 iunie, iar pentru şcolile postliceale până la data de 1 iulie.
La înscriere, candidaţii de etnie maghiară, de etnie romă şi de la alte minorităţi trebuie să depună documente care să ateste că aparţin respectivei etnii.
Categorie articol: 

Comentarii