Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locul întâi pentru Matei Grigore la “Cupa Primăverii Smart” Galați

* brăileanul a terminat neînvins competiția rezervată categoriei de vârstă U12 * este al treilea turneu de șah câștigat de Grigore în 2021

 

Săptămâna trecută, Matei Grigore, șahist legitimat la clubul Orizont 64, a câștigat turneul rezervat sportivilor U12, la “Cupa Primăverii Smart”, de la Galați. Este cel de-al treilea turneu pe care șahistul brăilean îl câștigă în acest an.

În perioada 25-28 februarie, la Galați s-a desfășurat o competiție puternică de șah, “Cupa Primăverii Smart”, structurată pe șapte secțiuni. Au fost organizate trei turnee închise, A, B și C în funcție de coeficientul Elo al participanților, un turneu open pentru șahiștii cu Elo 1600 și trei turnee open pentru copii și juniori U8, U10 și U12. Talentatul șahist de la Orizont 64, Matei Grigore, pregătit de candidat maestru în șah, Ionel Balcan, a avut un parcurs excelent la categoria de vârstă U12. Brăileanul, vicecampionul național de la U10 în 2019, i-a învins în primele trei runde pe Maria Butacu de la Genius Galați, pe Mihai Iorga și pe Albert Carp, ambii de la Smart Galați, iar în runda a patra a remizat cu Alexia Ciobanu de la Smart Galați. În runda a cincea, Grigore l-a învins pe Gabriel Filip de la Micul Șahist Iași apoi a remizat cu Maria Preda de la Smart Galați. Acesta a încheiat turneul neînvins, pe primul loc, cu 5 puncte din 6 posibile și a câștigat 27 de puncte Elo după această competiție. Însă în acest an, după trei turnee câștigate, pentru că în afară de cel de la Galați, s-a mai impus și la semifinala de seniori a Campionatului Național de șah organizată la Brăila și la Cupa primăverii, șahistul brăilean pregătit de Ionel Balcan, și-a trecut în cont peste 100 de puncte Elo.

La turneul închis C, victoria i-a revenit unui alt brăilean, Dragoș Coticeru, fostul șahist de la Micul Prinț, pregătit de Iulian Preda, fiind acum legitimat la Smart Galați. Coticeru a încheiat turneul neînvins, cu 5 puncte și jumătate din 8 posibile și a câștigat 47 de puncte Elo.

“A fost un turneu bun de pregătire pentru Matei Grigore în vederea participării la finala națională U12 care va avea loc în luna mai la București”, ne-a declarat Ionel Balcan, candidat maestru în șah și vicepreședintele clubului Orizont 64.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii