Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Locotenentul" lui Vincler a fugit in Belgia

Marian-Danut Soare ii invirte pe degete pe oamenii legii si, zilele trecute, le-a mai jucat o festa: dupa ce si-a aminat audierea tratindu-se o perioada indelungata in spital si a primit de la Parchet scoaterea de sub urmarire penala pentru fapta din luna mai, zilele trecute a plecat din tara, se pare, in Belgia. Surse autorizate ne-au precizat ca "mina dreapta" a lui Vincler a trecut granita la scurt timp dupa ce familia asistentului pe care l-a injunghiat in inima a contestat in instanta decizia Parchetului, incercind sa obtina judecarea interlopului pentru omor. Socata de decizia procurorului criminalist, care a dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Soare, pe motiv ca acesta era in legitima aparare cind l-a injunghiat de patru ori pe asistentul Ion Gheorghita, familia indoliata a depus contestatie la primul-procuror Mariana Ioan. Dupa reanalizarea solutiei, conducerea Parchetului a dispus mentinerea rezolutiei procurorului criminalist Mircea Ionescu. Drept urmare avocatul familiei Gheorghita a apelat la urmatoarea cale de atac - plingere la instanta de judecata.
Avocatul care incearca sa-l aduca pe Soare in fata Justitiei s-a aratat indignat de faptul ca Parchetul a sustinut nevinovatia interlopului, mergind pe varianta ca individul suspectat initial de omor calificat ar fi fost, pina la urma, in legitima aparare si ca mortul ar fi fost vinovat de incaierarea singeroasa petrecuta in luna mai, in cartierul Obor. Asta in conditiile in care potrivit aceluiasi Parchet, Soare a ripostat la injuraturile asistentului Gheorghita pulverizind spray lacrimogen si aruncind cu pietre, apoi dupa ce a primit citiva pumni, l-a injunghiat pe asistent de 3 ori, pe la spate, iar in final, cind acesta a ripostat cu un cutit, Soare i-a implintat pumnalul in inima. Mai mult, avocatul respectiv si-a exprimat uimirea, cind a aflat ca Soare - al carui cazier "patat" cu mai multe infractiuni era anexat la dosar -, a fost catalogat de Parchet ca fiind "necunoscut cu antecedente penale".
Procurorul Fanel Mihalcea, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, ne-a precizat: "Masura pe care a dat-o doamna prim-procuror este foarte buna si s-a mentinut rezolutia procurorului criminalist. Avocatul familiei are dreptul sa atace decizia in instanta. (...) Soare are dreptul sa paraseasca tara, deoarece nu i s-a aplicat vreo interdictie in acest sens si poate fi reprezentat de avocatul sau."
Pe de alta parte, avocatul familiei Gheorghita ne-a declarat ca in ultima perioada, Parchetul a tot plimbat dosarul lui Soare, dintr-un loc in altul, impiedicindu-l astfel sa aiba acces la documente. Mai mult, procurorii l-ar fi indemnat pe avocat sa faca el propria ancheta si sa duca in instanta martori si probe impotriva "locotenentului" lui Vincler, daca vrea sa demonstreze vinovatia acestuia. In aceste conditii, avocatul care lupta pentru anularea deciziei de scoatere de sub urmarire penala a lui Soare, ne-a marturisit ca, daca va considera necesar, va solicita stramutarea cazului in alt judet sau la Bucuresti. Totodata avocatul familiei Gheorghita ne-a mai declarat ca la dosar exista cazierul lui Soare, in care sint enumerate mai multe condamnari ale acestuia. Cu toate acestea procurorul criminalist a precizat in rezolutia sa: "Dispun scoaterea de sub urmarire penala a lui Marian-Danut Soare, necunoscut cu antecedente penale".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii