Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locotenenţii lui «Buricea», bătaie însângerată lângă patinoar

• conflictul violent s-a produs sâmbătă spre duminică noapte • unul dintre scandalagii a fost tăiat la mână • mascaţii au intervenit pentru a calma spiritele inflamate • la sediul poliţiei, scandalagiii au dat dovadă de “solidaritate” şi niciunul nu a vrut să declare ceva ori să depună plângere penală

 

Sânge şi panică în zona terasei “The Music Pub”, de pe Vadul Schelei, lângă patinoar. În noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mulţi tineri s-au luat la ceartă, din senin, şi nu mult a trecut până când conflictul a degenerat urât. A fost nevoie de intervenţia luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, pentru a calma spiritele încinse rău.

Potrivit unor surse, printre bătăuşi s-ar număra şi câţiva dintre membrii clanului “Buricea”. Cearta a început spontan, între ei şi alţi câţiva tineri, toţi având vârste cuprinse între 21 şi 34 ani. La un moment dat, nervii au atins cote maxime, iar scandalagiii ar fi început să distrugă în jurul lor. Au fost goniţi din local, însă scandalul a continuat în stradă. Şi cum bătaie între interlopi fără arme albe nu există, nici scandalul de sâmbătă spre duminică noapte nu a făcut excepţie. Unul dintre cei implicaţi în scandal ar fi fost tăiat la o mână, cel mai probabil cu un cuţit. Deşi a fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru potolirea scandalagiilor, apoi duşi la secţie pentru audieri, niciunul nu a formulat plângere penală, nici măcar cel tăiat. Mai mult, acesta din urmă a refuzat inclusiv să meargă la spital pentru îngrijiri medicale.

Totuşi, oamenii legii nu s-au lăsat intimidaţi de “solidaritatea” scandalagiilor şi au întocmit dosar penal pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, distrugere şi lovire sau alte violenţe.

Potrivit unor surse, doi dintre cei implicaţi în conflictul violent ar fi “locotenenţi” ai lui Buricea, aceştia având poreclele de “Nixon” şi “Mitu”. În 2006, cei doi, alături de un alt membru al grupării, au produs un scandal uriaş chiar în sediul Poliţiei Municipiului. Aceştia l-au bătut de un alt bărbat, în sala de aşteptare de la poliţie, după care s-au făcut nevăzuţi.

O altă bătaie a avut loc şi într-un bar din localitatea Chiscani, tot în noaptea de sâmbătă spre duminică. 11 persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 54 ani s-au încăierat, însă niciunul nu a fost rănit grav. Şi în acest caz, poliţiştii au deschis dosar penal.
Categorie articol: 

Comentarii