Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lipsa macaralei de 70 tone face viata grea Primariei

Echipele de lucru ale Primariei insarcinate cu doborirea arborilor batrini de pe raza municipiului resimt din plin lipsa macaralei de 70 tone prabusita saptamina trecuta, in timpul taierii unui plop cu diametrul de 110 centimetri. In urma accidentului, utilajul a fost scos din uz pentru o perioada nedefinita, iar pentru taierea copacilor nu se mai poate folosi decit o macara de 18 t. Capacitatea redusa a acesteia s-a cunoscut ieri, cind s-a purces la doborirea unui plop aflat in imediata apropiere de locul producerii accidentului de saptamina trecuta, mai exact pe Str. Grivitei, linga Scoala Waldorf. Desi copacul era mult mai mic decit cel care a doborit macaraua de 70 de tone, echipa de interventie a lucrat toata ziua. Operatiunea nu era finalizata nici dupa ora 17.00, inaintea inchiderii editiei cotidianului nostru, insa viceprimarul Daniela Vasioiu ne-a asigurat ca se va lucra pina la final, pentru ca operatiunea sa nu fie aminata pentru astazi.
"Am incercat sa gasim o macara de mare tonaj in judetul Galati. Este una acolo dar, din pacate, este folosita pe platforma Combinatului Siderurgic si nu o putem inchiria. In conditiile acestea, vom lucra cu alpinisti si cu macaraua de 18 t inchiriata de la “Braicar”. Pentru operatiunea de astazi, am angajat un alpinist brailean, dar de saptamina viitoare vom incheia un contract cu o intreaga echipa de alpinisti din Galati", ne-a declarat, ieri, viceprimarul Vasioiu.
Alpinistul angajat de Primarie a taiat crengile copacului, una cite una, apoi a sectionat trunchiul acestuia pe bucati, pentru ca macaraua sa isi poata face treaba in conditii depline de siguranta. Operatiunea a fortat autoritatile sa inchida complet circulatia rutiera la intersectia strazii Grivita cu Calea Calarasilor. De asemenea, proprietarii de autoturisme din blocurile invecinate au fost avertizati cu o zi inainte sa degajeze parcarea. Cu toate acestea, proprietarul unui Ford rosu a ingnorat complet pericolul si si-a lasat masina in parcare, incurcind serios echipa de lucru care, la un moment dat, a trebuit sa gaseasca o solutie pentru degajarea locului. Incercarea de a lua autoturismul pe sus s-a dovedit, insa, mult prea dificila pentru cei opt barbati care au incercat asta, motiv pentru care operatiunea a fost oprita pina cind proprietarul a fost gasit, intr-un final, si somat sa vina sa elibereze parcarea. Atitudinea acestuia este cu atit mai greu de inteles cu cit, in urma accidentului de saptamina trecuta, doua masini au fost grav avariate de macaraua rasturnata!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii