Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liceeni învăţaţi să nu cadă în plasa traficanţilor de persoane

Zilele trecute, Liceul teoretic "Constantin Angelescu" din Ianca a fost gazda Cercului Pedagogic de Consiliere şi Orientare, având ca tematică prevenirea traficului de persoane. La eveniment au participat elevi din clasa a XII-a, cadre didactice din mai multe licee brăilene, inspectori de specialitate şi reprezentanţi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei brăilene.

Pe parcursul întâlnirii, la iniţiativa poliţiştilor, elevii au vizionat un documentar realizat de MTV cu această tematică, fiindu-le distribuite apoi pliante informative. Tinerii au fost antrenaţi în discuţii pe tema traficului de persoane, având ocazia să afle cum se pot feri să devină victime ale acestui fenomen. Poliţiştii le-au explicat adolescenţilor care sunt etapele acestui proces şi ce presupune exploatarea prin muncă sau cea sexuală, tocmai pentru ca aceştia să-şi dea seama la timp şi să nu se lase tentaţi de ofertele primite din partea unor persoane aşa-zis binevoitoare.

Totodată, a fost promovat numărul 0800.800.678, apelabil gratuit în reţeaua RomTelecom, serviciu ce se adresează celor care doresc să plece la muncă în străinătate, persoanelor sechestrate sau aflate în dificultate şi care au nevoie de ajutor, dar şi celor care vor să reclame că o rudă sau un apropiat este victima traficului de persoane. "De asemenea, persoanele care vor apela acest număr de telefon se pot informa despre centrele de asistenţă specializată, ONG-urile şi instituţiile statului de la care pot obţine protecţie şi asistenţă specializată în cazul în care sunt victime ale traficului de persoane, dar pot obţine şi informaţii despre fenomen şi implicaţiile acestuia", a precizat subinspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii