Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liberalii braileni fierb in suc propriu

Jocurile de culise de pe scena politica locala, dinaintea apropiatei campanii electorale ajung sa frizeze absurdul, iar aliantele sau chiar inregimentarile politice care se pun la cale, pe ultima suta de metri, ajung sa provoace cu adevarat dezgust. Dupa trei ani in care l-a atacat la baioneta pe primarul liberal Constantin Cibu, facindu-l in fel si chip, retragindu-i sprijinul politic, vorbind chiar despre alegeri anticipate, ca singura sansa de a salva Braila de inamicul public nr. 1, respectiv Constantin Cibu, mai nou, familia fostilor democrati Daniela si Horia Vasioiu, ramasa fara partid, isi cauta o noua tabara politica, unde sa-si instaleze cortul, tatonind terenul si la PNL. Faptul ca, la un moment dat, le-au cerut scuze brailenilor pentru faptul ca au ajutat la intronarea lui Cibu ca primar nu-i impiedica acum pe cei doi Vasioiu sa "ia in calcul" si varianta de a se aciua la PNL-ul pe care l-au criticat atit, in ultimii ani. Chiar daca in declaratiile lor publice, cei doi Vasioiu lasa loc de intors, dind de inteles ca ei au fost contactati de altii si ca n-ar fi purtat cu vreun liberal vreo discutie clara privind intrarea lor in PNL, primarul Constantin Cibu ne-a confirmat ca, de fapt, cei doi au discutat cu lideri de la virf ai PNL, cu care au batut palma, in principiu, dupa care au vorbit si cu el despre intrarea lor in PNL. Cibu ne-a declarat ca, in discutia de la Bucuresti, familia Vasioiu a cerut ca Daniela Vasioiu sa fie lasata sa candideze in numele PNL la presedintia Consiliului Judetean, iar Horia Vasioiu sa candideze pentru un nou mandat de deputat. Raspunsul celor de la Bucuresti a fost ca daca organizatia judeteana PNL accepta, intelegerea ramine in picioare. Acelasi Cibu ne-a precizat ca, odata batuta palma la centru, Horia Vasioiu a fost cel care a vorbit cel dintii cu el, fostul democrat spunindu-i ca el si sotia sa s-au gindit bine ce vor face in continuare si au decis ca PNL este partidul in care ar dori sa se inscrie. Ieri dimineata, intrebat de ziaristi daca cei doi Vasioiu vor fi acceptati ca membri PNL, Cibu a declarat ca Daniela Vasioiu este o achizitie valoroasa pentru organizatie si ca va aduce voturi. Mai mult, el a explicat ca toate atacurile la adresa lui, "semnate" Daniela sau Horia Vasioiu au fost comandate de la centru, nu au fost unele cu rea intentie din partea celor doi. Dupa-amiaza, insa, Cibu si-a mai schimbat parerea, in conditiile in care, ne-a spus el, Daniela Vasioiu a trecut pe la biroul sau si i-a spus ca s-a razgindit, nu mai vrea sa candideze la presedintia CJ, ci vrea la Primarie, iar Cibu ar trebui sa se "mute" el, la CJ. Primarul a fost nemultumit de aceasta noua pretentie a Danielei Vasioiu si a comentat ca "asta n-are doua vorbe laolalta".
Aseara, a fost programata o sedinta a conducerii organizatiei judetene a PNL Braila in care, potrivit lui Cibu, ar fi fost o oportunitate de a discuta despre varianta cooptarii familiei Vasioiu in echipa PNL. Surse din interiorul PNL ne-au declarat ca, desi subiectul nu aparea pe ordinea de zi, liderii liberalii erau pregatiti pentru orice eventualitate, optiunea multora dintre acestia fiind clara: refuzul categoric de a-i acepta in PNL pe cei doi Vasioiu.
Aceleasi surse ne-au spus insa ca "recomandarea" de la centru era la fel de clara: acceptarea celor doi, cu tot cu pretentiile lor electorale. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii