Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Legea de marire a salariilor din invatamint asimilata unui cataclism?"

Ieri, la Grupul Scolar "Ana Aslan" s-a desfasurat o sedinta extraordinara cu liderii de sindicat din judet, in care li s-a adus acestora la cunostinta votarea legii conform careia salariile profesorilor se vor mari cu aproximativ 50%. La intilnire au participat presedintele si presedintele executiv al Federatiei Sindicatelor din Invatamint "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu si Marius Nistor. In timp ce, la Braila, liderii se bucurau de victorie, la Bucuresti, prim-ministrul Tariceanu spunea presei centrale ca nu este de acord cu aceasta lege, pentru ca salariile ar fi trebuit sa creasca diferentiat si cu "putina logica". Tariceanu a explicat ca nu e de acord cu varianta votata de Parlament si a propus consultari cu sindicatele si partidele, pentru o analiza serioasa in acest sens. Presedintele "Spiru Haret", Marius Nistor, a spus ca aceste cereri de negocieri ar fi trebuit sa vina pina la votarea legii, nu acum, pentru ca acum nu mai au ce negocia.
Putin mai tirziu s-a aflat ca si ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, are ceva impotriva legii votate in Parlament. El a declarat ca Guvernul ia in calcul sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu un posibil conflict intre Executiv si Legislativ provocat de adoptarea in Parlament a legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50% si ca o decizie in acest sens se va lua in cinci zile. Ministrul Economiei a mai spus si ca ar putea sesiza CSAT pe aceasta problema. De asemenea, intentioneaza sa solicite un punct de vedere din partea Bancii Nationale a Romaniei si Parlamentului in sedinta comuna, dar si sa inceapa o serie de consultari cu partenerii sociali, sindicatele si patronatele.
Revoltat de aceasta schimbare de situatie, presedintele executiv Marius Nistor a declarat ca i se pare imposibil ca profesorii sa fie tratati in acest fel, sa se incerce dezbinarea sindicatelor la nivel national si sa se convoace CSAT pentru a discuta legea de marire a salariilor cadrelor didactice. "Inteleg ca votarea legii de majorare a salariilor in invatamint echivaleaza cu o catastrofa? Este dezamagitoare aceasta evolutie a lucrurilor", a spus prof. Marius Nistor. In final, si-a exprimat speranta ca nu se va intimpla ceea ce nu s-a mai intimplat pina acum in istoria postdecembrista a Romaniei, ca o lege votata in Parlament sa nu fie aplicata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii