Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Legătura mea cu Stancu, prin Muşat, e un neadevăr"

Liderul PDL Brăila, Constantin Dumitriu, răspunde atacurilor recente apărute în presa locală, referitor la posibilele sale legături cu preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, prin intermediul lui Cornel Muşat, a cărui colaboratoare este soţia lui Dumitriu.
Mai clar, Constantin Dumitriu este acuzat, în paginile unei reviste din Brăila, că, indirect, prin soţia sa, ar beneficia de bani europeni dar şi că ar avea legături cu duşmanul său politic declarat, Stancu. Diana Dumitriu, soţia liderului PDL, este psiholog, iar în luna februarie a acestui an a început să colaboreze şi cu firma de pază a lui Cornel Muşat, "Service Guard" SRL Brăila, pe un proiect cu finanţare europeană, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 - "Acordă-ţi o şansă". Acuzaţiile care i se aduc liderului PDL ar fi că, fiind cunoscută preferinţa CJ Brăila pentru firma lui Muşat la atribuirea contractelor de pază pentru obiectivele din patrimoniul CJ, atunci, pe cale de consecinţă, s-ar demonstra şi afinitatea dintre Stancu şi Dumitriu câtă vreme ultimul este şi el prieten cu Cornel Muşat. Pe de altă parte, liderul democrat-liberal nu neagă această prietenie, dar susţine că ea nu are legătură cu lumea afacerilor, ci cu cea a sportului, în contextul în care - spune Dumitriu -, Muşat, în calitate de sportiv, este legitimat la unul din cluburile sportive pe care el le patronează.
"Mă deranjează că sunt tot felul de persoane care fac tot felul de acuzaţii. Se ascund în spatele unei fundaţii pentru a-şi pregăti candidatura, în vreme ce noi am fost responsabili şi ne-am asumat public acest lucru. Dar unii nu au curaj şi se ascund în spatele unei fundaţii, create pentru un an de zile, ca să nu poată fi verificată finanţarea. Dar calculul pe care l-au făcut s-ar putea să iasă greşit. Dacă alegerile locale vor fi în noiembrie, vom aştepta şi noi să se facă publice sursele de finanţare pentru această fundaţie şi atunci vom vedea cu toţii că în spatele acesteia sunt interese private, care doresc să pună mână pe administraţia publică locală, finanţând o campanie mascată şi apoi, după ce poziţia dorită va fi câştigată, să le fie returnate fondurile cu care au finanţat activităţile", a comentat Dumitriu, făcând aluzie la Fundaţia Fiii Brăilei, fondată de Sergiu Diacomatu.
"Dacă tot vorbim de bani publici, aşa cum se poate verifica şi în Monitorul Oficial, «Expert Europroiecte Edilitare» SRL, la care unul dintre acţionari, cu 50% acţiuni, era Diacomatu Sergiu Ionuţ, domiciliat în Bucureşti, a încheiat mai multe contracte din bani publici, unul dintre ele fiind, prin 2009 - 2010, cu judeţul Ilfov, un contract în valoare de 310 miliarde de lei vechi. E trist să văd cum apar acuzaţii mincinoase. (...) Şi e trist mai ales când ajungi să vezi că e lovită familia ta. Că soţia mea e angajată la o societate a lui Muşat... Soţia mea are cabinetul ei, nu e angajată. Tot neadevăr este şi legătura mea cu Stancu prin Muşat. E o ipocrizie!", a mai declarat Dumitriu. Acesta a dat şi o posibilă explicaţie pentru valul acesta de acuzaţii, în sensul că singurul loc din care s-ar fi putut scurge informaţii cu privire la proiectul european în care este implicată soţia lui, este Organismul Intermediar Regional Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POS DRU), al cărui director, Octavian Bănică, este un PDL-ist care şi-a pierdut sprijinul politic al organizaţiei brăilene de partid.
"Aceste informaţii care au apărut sunt date de fostul director de la OIR POS DRU, după ce BPJ PDL i-a ridicat sprijinul lui Bănică. El se afla într-o stare de incompatibilitate, soţia lui fiind implicată pe câteva proiecte cu fonduri europene. Noi nu am vrut să ne asumăm răspunderea de a avea un membru susţinut de partid care să fie în incompatibilitate majoră. Asta e explicaţia pentru care lui Bănică i s-a ridicat sprijinul politic".
Categorie articol: 

Comentarii