Mergi la conţinutul principal

Lecțiile de blackjack din filme

Blackjack este unul dintre cele mai populare jocuri de masă din cazinouri. Indiferent că vorbim de cazinourile clasice sau cele online, blackjack atrage milioane de jucători. Putem spune că este singurul joc în care fiecare participant la masă joacă împotriva dealerului. Este un joc de cărți unic prin care puteți provoca cazinourile într-o competiție unu-la-unu. Blackjack este un joc de cazino popular printre celebrități, sportivi și bogați.

Regulile de blackjack sunt aceleași în întreaga lume și nu ar fi putut fi mai simple de atât. Obiectivul este de a avea o mână de cărți ale căror valori însumează 21. Puteți câștiga și dacă aveți o mână aproape de 21, dar mai bună decât mâna dealer-ulu. Important este ca suma cărților din mâna voastră să nu depășească însumat 21. Dar, deși sună destul de simplu, învățați să deveniți jucători mai în fiecare zi.

Strategiile Blackjack-ului, împreună cu popularitatea sa printre cei bogați, îl fac, de asemenea, un joc ideal pentru producătorii de la Hollywood. De fapt, următoarele filme interesante prezintă scene despre blackjack.

21 (2008)

21 al lui Kevin Spacey este, fără îndoială, cel mai popular film de blackjack din toate timpurile. Pentru început, se bazează pe o poveste reală. Un grup de studenți a folosit matematica pentru a câștiga peste 6 milioane de dolari din cazinourile din Las Vegas în anii '80 și '90.

Pentru claritate, 21 înseamnă folosirea abilităților de numărare a cărților pentru a câștiga la blackjack. În stilul obișnuit, echipa lucrează împreună, astfel încât unul dintre jucători să fie la masă. Un alt membru stă aproape și numără cărțile, în timp ce alții îl sfătuiesc pe jucător cu privire la mișcările de făcut.

Fiind un film, 21 este dramatic, plin de acțiune,dar și scene amuzante. Conține, de asemenea, o intrigă în care echipa de studenți riscă să-și piardă banii în fața unui șef al securității cazinoului după ce acesta descoperă schema lor.

Există, de asemenea, lupte interne în echipă. De exemplu, Micky renunță după ce Ben nu reușește să-i asculte semnalul, ceea ce duce la o pierdere de 200.000 de dolari pentru echipă. Din fericire, toți se reunesc și câștigă o avere finală de 640.000 de dolari.

Austin Powers (1997)

Austin Powers este unul dintre cele mai amuzante filme din toate timpurile . Filmul redăe povestea unui spion cunoscut sub numele de Austin Powers în încercarea sa de a contracara faptele rele ale Dr. Evil.

Austin Powers nu este spionul obișnuit, totuși. Este un bărbat carismatic, excentric, hilar și inteligent, care iubește puțin prea mult femeile frumoase. În film, rolul lui Powers este să-l găsească pe Dr. Evil și să-l împiedice să fure arme nucleare.

În căutarea lui Dr. Evil, el face o excursie în Vegas după ce a aflat că unul dintre complicii lui Dr. Evil este într-un cazinou. Complice, Number 2, este un fan blackjack care nu cunoaște prea bine jocul.

Într-o scenă amuzantă, Numărul 2 ignoră sfatul dealer-ului său și insistă să pluseze pe 17. În multe cazuri, experții recomandă să vă opriți pe 17. Plusarea poate aduce o carte de 5-11, ceea ce duce la depășirea pragului de 21.

Swingers (1996)

Acest film din 1996 ne-a oferit o privire asupra vieților actorilor și comedianților șomeri de la Hollywood. Una dintre cele mai emblematice scene este cea în care două dintre personaje merg la masa de blackjack și ajung să se ceartă între ele.

Sursa dezacordului lor este dacă ar trebui să se dubleze întotdeauna la o mână care însumează 11. Care dintre ei a avut dreptate în această discuție și care a făcut mișcarea greșită? 11 este o mână puternică de deschidere în poker, oare și în blackjack?

Pentru a lua decizia corectă de dublat sau nu, trebuie să știi și care este prima carte a dealerului. Dacă aveți 11 și dealerul are altceva decât un as, se recomandă dublarea, deoarece există șanse foarte mari să câștigați mâna. De ce trebuie să evităm dublarea dacă dealerul are un as?

Regulile pentru blackjack online ne spun că nu puteți face dublare dacă dealerul are un as ca primă carte. Acest lucru oferă o plată de 2 la 1 dacă dealer-ul primește blackjack, ceea ce ne informează că dublarea atunci când dealer-ul are un as este o afacere riscantă, deoarece acestea sunt la doar o carte distanță de 21.

Licence to Kill (1989)

Se știe că Jamos Bond este un pasionat la jocurilor de cazinou și l-am putut vedea practicând blackjack în diferite filme din renumita serie, dovedind a fi un specialist. De exemplu, în License to Kill din 1989 îl vedem pe Timothy Dalton în rolul principal.

O parte din aventura lui îl implică să practice blackjack într-un joc cu mize mari. El dublează pe o mână de cinciari și apoi împarte o pereche de 8. 007 termină cu trei mâini grozave, în timp ce dealerul este înfrânt. A avut parte de noroc sau a folosit o strategie?

Dublarea unei mâini cu 10 și niciun as este o mișcare solidă atunci când dealerul nu are un as. Împărțirea unei perechi de 8 este, de asemenea, o mișcare clasică. Aceasta împarte o mână dificilă de 16 în două mâini puternice, așa că Bond ia decizia corectă în ambele cazuri.

Desigur, filmele nu ar fi la fel de distractive dacă personajele ar face întotdeauna mișcările potrivite. Dar înțelegerea dacă strategiile lor de blackjack au sens sau nu ne ajută să înțelegem mai multe despre aceste personaje și dacă jocurile de strategie și cărți sunt domeniul lor de expertiză.

După cum se poate observa, blackjack este un joc preferat în filmele de la Hollywood. Majoritatea filmelor nu sunt cu adevărat despre jocuri de cazinou, dar prezintă scene cu oameni care se distrează în jurul meselor de blackjack. Dincolo de scenarii, practicanții de blackjack din filme au aplicat unele strategii renumite în gambling și chiar au putut oferi lecții pentru începători. Este adevărat că unele strategii sunt la limita toleranței de către cazinourile clasice sau online, dar filmele ne învață să nu le aplicăm oriunde și oricum fără repercusiuni. Jucați cumpătat, legal, pentru distracție.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro