Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lansare de carte la Centrul de Creaţie

• sâmbătă, 1 septembrie 2018, ora 10.00, avocatul Mircea Constanda lansează cea de a noua sa carte, volumul de epigramă şi poezie “AMOR AMAR”

 

Sâmbătă, 1 septembrie 2018, ora 10.00, la Sala PRO-ARTE a Centrului de Creaţie Brăila, din Piaţa Traian nr. 2, va avea loc lansarea volumului de epigramă şi poezie “AMOR AMAR”, semnat de avocatul Mircea Constanda.

Prin amplitudinea, profunzimea subiectelor, rafinamentul sau subtilitatea temelor abordate, “AMOR AMAR”, cea de a noua carte a avocatului-epigramist, este o  carte-testament, în care poezia de calitate este soră-bună cu epigrama, care l-a făcut deja cunoscut pe autor în rândul celor mai apreciaţi umorişti din ţară.

Mircea Constanda nu este doar fondator al Uniunii Epigramiştilor din România, fost procuror, fost decan al Baroului de Avocaţi din Brăila; el împleteşte profesia de jurist cu pasiunea pentru poezie şi pentru muzica de calitate şi reuşeşte să ia în vârful peniţei incompetenţa actualei clase politice şi să imortalizeze, în catrene devenite proverbiale, oamenii cu care vine în contact zi de zi, fie ei magistraţi, medici, infractori, colegi de breaslă, confraţi în ale scrisului sau... soacre.

Prin “AMOR AMAR”, avocatul-epigramist Mircea Constanda face haz de necaz, îşi cântă iubirea pe corzi de chitară, la mal de apă, în ţipăt de pescăruşi şi ia în băşcălie cu un ochi care râde şi cu altul care  plânge, realitatea crudă pe care o traversăm. Cu un umor de calitate, îşi ascunde tristeţea şi sufletul de poet, din care se întrezăreşte singurătatea unui om neînţeles, aflat mereu în căutarea unei Fata Morgana, la cumpăna dintre două acrostihuri...

Cartea va fi prezentată de George Corbu, Preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România şi profesor Vasile Ioan Zbarcea. Evenimentul va fi moderat de Tudoriţa Tarniţă şi condimentat cu un microrecital  folk susţinut de profesor Florin Lazăr şi Theodor Gabriel Şcheaua.
Categorie articol: 

Comentarii