Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lacatus: Sper ca e o gluma decizia de anulare a CM de box feminin

Antrenorul lotului feminin de box, Adrian Lacatus, nu stia de decizia luata, miercuri, de federatia internationala, privind anularea celei de-a treia editii a CM, programate la Sankt-Petersburg, in perioada 18-26 septembrie, competitie pentru care delegatia Romaniei avea deja biletele cumparate.
"Sper ca este doar o gluma. Noi aveam biletele si vizele deja luate si ne pregateam de plecare. Nu pot sa cred ca s-a anulat competitia", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Lacatus.
Tehnicianul roman considera ca cel mai bine ar fi ca Romania sa organizeze CM. "Cred ca ar fi cea mai buna idee sa organizam noi competitia, daca AIBA cauta o posibila gazda. Cred ca nu ar fi probleme financiare prea mari, pentru ca fiecare delegatie vine pe banii ei", a adaugat Lacatus.
Romania trebuia sa participe la CM cu un lot format din zece pugiliste.
Cea de-a treia editie a Campionatelor Mondiale de box feminin, programate in perioada 18-26 septembrie, la Sankt-Petersburg, au fost anulate, deoarece Federatia Rusa de Box a anuntat ca nu isi asuma responsabilitatea gazduirii competitiei, se arata intr-un comunicat al AIBA.
"Federatia Rusa de Box a avut probleme in obtinerea sprijinului autoritatilor locale din Sankt-Petersburg, pentru organizarea competitiei. AIBA nu isi poate asuma riscul de a permite organizarea Campionatelor Mondiale la Sankt-Petersburg, daca nu sint indeplinite conditiile necesare", se precizeaza in comunicatul Federatiei Internationale de Box (AIBA).
AIBA a primit, miercuri dupa-amiaza, un fax in care federatia rusa confirma faptul ca nu-si poate asuma responsabilitatea organizarii competitiei. Drept urmare, AIBA a decis anularea competitiei.
"Ne exprimam regretul pentru neajunsurile provocate de aceasta decizie si asiguram federatiile nationale ca vom incerca gasirea, in cel mai scurt timp, a unei posibile gazde a Campionatelor Mondiale, pentru ca aceasta competitie sa se desfasoare, totusi, la o data ce va fi anuntata ulterior", se arata in comunicatul AIBA.
Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a declarat ca a cerut mai multe lamuriri forului international despre o posibila reprogramare a competitiei. "Azi am aflat si noi ca s-au anulat Campionatele Mondiale. Este o surpriza neplacuta. Nu imi dau seama ce s-a intimplat, pentru ca Rusia a organizat mereu foarte bine competitiile pe care le-a solicitat", a precizat Obreja.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii