Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"La viitorul Fotbal Club Braila nu se vor face golaneli financiare!"

La Fotbal Club Braila nu vor mai exista suspiciuni de vehiculare a banilor murdari, asa cum mai exista, cind e vorba despre Dacia Unirea Braila! Este asigurarea data de presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care este decis sa sprijine clubul de fotbal local, pina la aparitia vreunui investitor care sa preia cu totul finantarea acestuia. Stancu spune ca, personal, nu stie cu siguranta daca la Dacia Unirea s-au facut manevre financiare oculte, asa cum sustin diverse persoane, dar vrea sa se asigure ca la viitoarea societate comerciala Fotbal Club Braila nu se vor face astfel de "golaneli". El a explicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca are in vedere si masuri concrete, pentru prevenirea oricaror acte financiare ilegale, si ca va numi oameni de incredere, in posturi-cheie: "Situatia actuala a clubului este dezastruoasa. Noi trebuie sa gasim o solutie de actualitate, si care sa inlature orice comentarii privind posibila vehiculare de bani murdari, sau alte asemenea chestiuni acuzate de unii si de altii. De comun acord, un nucleu de oameni interesati de sprijinirea fotbalului local, am decis sa facem o societate comerciala pe actiuni - de fapt, sa cumparam una, pe care o verifica acum domnul Avram -, la care sa intre oamenii care vor sa cumpere actiuni, 25-30, daca sint 3000, cu atit mai bine, poate sa fie 20.000, nu conteaza. Acolo, la noua societate comerciala, cenzorii sint ca si numiti, nu mai merge ca pina acum! Partea financiara va fi supervizata de directorul Alina Rusu, din CJ, asa cum se intimpla si cu handbalul, deci nu mai e loc de golaneala. Este treaba clara: nu vor mai fi in Consiliul de Administratie decit oameni in care eu cred, nu toata lumea care vrea si care nu vrea. Daca vrem sa facem iar o troaca, din asta, eu nu ma bag! Pe de alta parte, eu nu stiu exact la antrenorii astia ce le trebuie, ca nu ma pricep atit de bine, dar director sportiv o sa fie un om zdravan la cap, fara nu-stiu-cum-il-cheama Ulman, si altii. Nu, le-a trecut vremea, oamenii mai imbatrinesc... Eu nu am nimic cu Ulman, dar exista un front comun impotriva lui, si vom pune un director care va face un raport probabil lunar Consiliului de administratie, ca sa fe clar ce se face cu banii".

"Eu vreau ca pe cei care merg la fotbal, pe stadion, sa-i invatam sa plateasca"

Presedintele CJ spune ca in aceasta saptamina se vor definitiva , ca si componenta, nucleul de membri fondatori, si vor demara si discutiile concrete cu privire la sumele cu care pot veni in sprijinul clubului de fotbal CJ si CLM: "Din discutia pe care am avut-o cu cei de la Primarie, aceasta societate va prelua cu titlu de folosinta terenul si se obliga sa-l repare, sa-l aduca la o stare corespunzatoare, iar jucatorii vor face contract cu noua SC. Saptamina aceasta trebuie sa definitivam acest nucleu de viitori actionari, si sa discutam despre capitolul surse de finantare, pentru ca vine campionatul. Primaria mi-a comunicat ca are prins in buget deja circa 8 miliarde, iar eu, la ultima sedinta a CJ, i-am rugat pe colegii consilieri, sa vedem cu ce poate participa concret CJ, la bugetul fotbalului brailean. Dar discutam despre posibilitati reale, nu de vorbe. Daca CJ si CLM acopera 30-40% din necesar, atunci pentru restul, putem sa cautam sponsori. Ne gindim ca membrii fondatori sa incerce sa atraga prieteni, cunostinte, sa cumpere abonamente anuale la meciurile echipei, si, pentru ca brailenii sa poata suporta mai usor cheltuiala, sa se accepte plata in rate. Saracul brailean, unde se duce? Se duce si el la fotbal. Eu vreau ca pe cei care merg la fotbal, pe stadion, sa-i invatam sa plateasca. Trei mii de lei, cinci mii de lei daca este biletul, dar trebuie sa plateasca. E o suma simbolica, dar sa invete sa plateasca. Nu ne imbogatim noi din sumele astea, dar daca din banii adunati asa ii platim pe cei de la jandarmi, este ceva. Si astfel, omul stie si ca la stadion e o chestie civilizata, nu este un sat fara ciini. Acolo trebuie implicata si Politia comunitara, ca totul sa fie civilizat si in ordine.
Stancu nu se sfieste sa marturiseasca faptul ca foloseste metode ortodoxe si nu prea, pentru a gasi sponsori pentru fotbal: "Deja am inceput discutiile cu posibilii sponsori, si eu si colegii mei din nucleul acela de oameni interesati in sprijirea fotbaluluui. Eu am inceput sa discut cu firme foarte bogate. De exemplu, la CJ au venit firme interesate in infrastructura mare. Si am vorbit cu ei; “domnule, ce va intereseaza?” “Ma intereseaza asta, asta si asta”. “Domnule, noi avem doua componente care trebuie sustinute, la Braila: una se numeste cultura, si alta se nimereste sportul. La cultura avem festivalul George Grigoriu, avem festivalul ala, festivalul celalalt, iar pe sport avem doua lucruri: handbalul si fotbalul. Care dintre ele si cum credeti ca le-ati putea ajuta, e chestia asta?”. Atit eu, cit si primarul si prefectul, vom face o discutie pe fotbal saptamina aceasta, chemam Consiliul de Administratie care s-a ocupat de formarea acestui nucleu, cu oameni de afaceri, cu presa, facem aceasta discutie, ca sa stabilim ce si cum, si sa incepem treaba".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii