Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La un pas de crimă, pentru droguri

* Felix Răducanu, în vârstă de 30 de ani, a fost trimis în faţa instanţei de judecată, pentru infracţiunile de tentativă de omor şi tâlhărie calificată * bărbatul a mers la unchiul său, cu handicap psihic de gradul II, şi i-a cerut bani împrumut ca să-şi cumpere droguri * pentru că a fost refuzat, a sărit cu cuţitul asupra victimei pe care a lovit-o în zona gâtului * potrivit procurorului de caz, cel agresat a reuşit să pareze o parte dintre loviturile de cuţit, cu palmele, însă şi-a pierdut la un moment dat cunoştinţa * atunci, agresorul l-a căutat prin buzunare şi i-a sustras 13 lei apoi a mers la sediul Poliţiei Municipiului şi a anunţat că şi-a ucis unchiul * din fericire, acesta nu era mort şi a fost transportat de urgenţă la spital

 

 

Aproape să îşi ucidă unchiul, pentru că nu i-a dat bani să cumpere etnobotanice. Brăileanul Felix Răducanu, în vârstă de 30 de ani, a fost trimis în faţa instanţei de judecată, pentru infracţiunile de tentativă de omor şi tâlhărie calificată. În primăvară, bărbatul a mers în casa unchiului său, din municipiu, căruia i-a cerut bani pentru “doza zilnică”, iar când a văzut că nu reuşeşte să-l înduplece a trecut brusc la violenţă: l-a atacat cu un cuţit, concentrându-şi loviturile în special în zona gâtului. L-a doborât, l-a buzunărit şi a fugit apoi cu “prada”: fabuloasa sumă de 13 lei, în bancnote de un leu. Totuşi, frământat, probabil, de remuşcări, a chemat un taxi şi s-a predat la Poliţia Municipiului, spunând că şi-a omorât unchiul. Deplasaţi de urgenţă la faţa locului, poliţiştii au constatat că bărbatul înjunghiat scăpase cu viaţă.

Potrivit procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, inculpatul Felix Răducanu, a fost cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea celor două infracţiuni. Bărbatul este recidivist şi a “încasat” anterior 7 pedepse cu închisoarea, dintre care 4 pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie.

Mai nou, inculpatul a comis o nouă infracţiune, mult mai gravă, fiind vorba despre o tentativă de omor asupra unchiului, faţă de Felix Răducanu fiind dispusă trimiterea în judecată. După cum se arată în rechizitoriul Parchetului, la data de 3 mai 2018, în jurul orei 14.30, inculpatul, având asupra sa un cuţit cu lungimea totală de 28 de cm, din care lama 16 cm, s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate, despre care a spus că îi este unchi patern. Totuşi, în evidenţele de stare civilă, inculpatul nu figurează cu tată cunoscut.

Bărbatul atacat avea probleme de natură psihică, acestea impunând încadrarea în grad II de handicap, cu deficienţă funcţională accentuată, el locuind în condiţii de sărăcie extremă, având venituri limitate. Inculpatul a mers la el şi i-a cerut bani pentru a-şi cumpăra produse etnobotanice. “Unchiul” a refuzat să îi dea bani lui Felix, iar acesta a scos cuţitul şi l-a ameninţat cu moartea, dacă nu scoate banii ceruţi.

 

A vrut să îşi ucidă unchiul

 

În cursul altercaţiei dintre cei doi, arată procurorul, inculpatul a hotărât să îl ucidă pe bărbat şi i-a aplicat 3 lovituri cu cuţitul, orientate către gât. Două dintre lovituri au atins-o pe victimă pe o parte şi pe alta a gâtului, iar cea de-a treia lovitură a fost parată cu mâinile, victima suferind tăieturi la nivelul degetelor ambelor mâini.

Plină de sânge în urma loviturilor de cuţit, persoana atacată şi-a pierdut cunoştinţa şi a căzut pe pat. Inculpatul a fost convins că a ucis-o şi s-a apucat să caute în buzunarele hainei victimei, de unde a sustras suma de 13 lei, în bancnote de câte 1 leu. Oricum, din datele anchetei, a reieşit faptul că inculpatul i-ar fi cerut unchiului un împrumut de 700 lei.

După atacul violent, Felix Răducanu a plecat din locuinţa unde a comis fapta şi apoi a oprit un taxi, spunându-i şoferului că a comis o crimă, astfel că i-a cerut să îl ducă la Poliţie. Inculpatul a ajuns la sediul Poliţiei Municipiului Brăila, a plătit cursa de taxi, apoi oamenii legii l-au preluat, el predând cuţitul şi suma de bani care îi mai rămăsese. Organele de poliţie s-au deplasat imediat la locul infracţiunii, după ce inculpatul a spus că şi-a omorât “unchiul”, însă, din fericire, bărbatul nu era mort. Imediat oamenii legii au cerut sprijinul cadrelor medicale, iar victima a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Persoana vătămată a fost internată în perioada 3 - 9 mai 2019.

Din raportul de expertiză medico-legală, a rezultat faptul că persoana vătămată a suferit o “plagă înjunghiată latero-cervicală stânga, ce interesează pielea, vena jugulară externă, planul muscular, şi secţionează 2 ganglioni jugulari anteriori, plagă tăiată latero-cervicală dreapta superficială şi mai multe plăgi tăiate”. Victima a necesitat pentru vindecare 10-12 zile de îngrijiri medicale, iar loviturile primite nu i-au pus viaţa în primejdie.

Anchetatorii au stabilit că atacatorul a lovit victima cu cuţitul în zone vitale, în mod repetat, astfel că exista riscul de a-i lua viaţa. La data de 3 mai 2018, faţă de inculpatul Felix Răducanu s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe numele lui fiind emis apoi mandat de arestare preventivă. Inculpatul a săvârşit fapta în stare de recidivă, astfel că riscă să stea mulţi ani după gratii.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila. Primul termen a fost stabilit pentru luna octombrie.
Categorie articol: 

Comentarii