Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La mulţi ani, Georgia Crăciun!

• noua stea a tenisului feminin românesc împlineşte, astăzi, 18 ani • tenismena, legitimată la TC Venus, îşi sărbătoreşte majoratul pe teren • în această dimineaţă se antrenează la Brăila, iar la prânz pleacă la Bucureşti • sâmbătă, începe cursa de calificare pe tabloul principal al turneului WTA din capitală • “Este o zi specială şi vreau să-mi fac cadou un loc pe tabloul principal”, ne-a declarat Georgia Crăciun

 

Astăzi este o zi specială în viaţa tenismenei brăilene Georgia Crăciun, noua speranţă a tenisului feminin românesc împlineşte 18 ani. Însă sportiva sărbătoreşte majoratul pe teren, pentru că, astăzi, după antrenamentul de dimineaţă, pleacă împreună cu antrenorul Sebastian Ionescu la Bucureşti pentru că va participa în calificări pentru accederea pe tabloul principal al turneului WTA de la Bucureşti. Sâmbătă, Georgia Crăciun, sportivă sponsorizată de omul de afaceri Florin Cîrligea, va disputa primul meci la această competiţie la care, pentru a treia oară în cariera sa, a primit un wild card. Prima dată în 2014, la vârsta de 15 ani, când a fost învinsă în decisiv de o jucătoare din Ucraina, în 2016 era pe tabloul principal, dar a trebuit să renunţe din cauza unei accidentări survenite în timpul turneului de la Wimbledon şi a fost înlocuită atunci cu Francesca Schiavone. În acest an, Georgia Crăciun, numărul 454 mondial după turneul de la Focşani, va încerca să acceadă pe tabloul principal, iar dacă îşi va realiza obiectivul poate avansa mult în acest clasament.

“Este într-adevăr o zi specială şi vreau să-mi facu un cadou pe măsură, să intru pe tabloul principal la turneul WTA de la Bucureşti. Am avut ceva probleme la umăr, dar acum mă simt bine şi sper să-mi pot realiza obiectivul, cu toate că ştiu că mă voi confrunta cu jucătoare mult mai experimentate”, ne-a declarat Georgia Crăciun, ieri dimineaţă, la finalul antrenamentului. Şi antrenorul Sebastian Ionescu, este optimist în privinţa evoluţiei elevei sale la Bucureşti. “Ne vom rezuma doar la felicitările de rigoare şi îi transmit un călduros «La mulţi ani!» şi pe această cale. De sărbătorit va sărbători mai târziu. Acum ne vom concentra pentru competiţia de la Bucureşti. Este o tenismenă abiţioasă şi talentată. Anul trecut am plecat de la zero puncte şi zero clasament, iar acum este 454 mondial. Sper ca până la finalul acestui an să ajungă între primele 300 de tenismene din lume şi poate să-şi realizeze acest obiectiv”, a declarat antrenorul Sebastian Ionescu, fost multiplu campion naţional la toate categoriile de vârstă, dar şi cu alte succese pe plan internaţional.

Georgia Crăciun a început să practice tenisul cu câteva luni înainte de a împlini 6 ani, iar în palmaresul ei are deja două titluri naţionale la U16 şi U18, performanţe realizate când avea 15 şi respectiv 17 ani, şi patru titluri de vicecampioană. Pe plan internaţional tenismena, legitimată la TC Venus Brăila, unde a deprins tainele acestui sport sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Goleanu, are şi un titlu european cu echipa României, la categoria de vârstă U12. De când participă în turneele ITF Georgia Crăciun a reuşit să câştige două competiţii la simplu şi patru la dublu. După turneul WTA de la Bucureşti, brăileanca va lua startul, pe 25 iulie, la Campionatul European U18.
Categorie articol: 

Comentarii