Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La ferma lui Caruz, şoriciul e gros, da-i prinde bine!

Ba că nu are nu ştiu ce plan de investiţie, ba că a vorbit el cu o firmă de consultanţă care să ajute cu implementarea sau aşa ceva, ba că ar avea nevoie de un răgaz, pentru a se pune la punct cu instalaţia de mediu. Şi i s-a acordat, dacă nu cumva mă înşeală memoria, un termen generos, de patru ani de zile, timp în care Caruz să se conformeze la cerinţele de Mediu. Acest termen am impresia că expiră anul acesta, în 2011. Inutil să vă spun că Caruz nu a mişcat un deget pentru a respecta angajamentele de mediu, la care a subscris cu entuziasm şi voioşie, în 2007.

Acum, acelaşi Caruz se dă din nou rănit la guşă, pe considerentul că afacerea lui este niţel pe pragul prăpastiei, că datoriile îl sufocă, că piaţa cărnii de porc înregistrează un regres nemaiîntâlnit, că criza l-a ajuns puternic din urmă şi pe el şi alte scuze asemenea. Şi încă o dată Caruz a cerut un răgaz statului român pentru a-şi revigora afacerea. Procedura am înţeles că se numeşte concordat preventiv. Un aspect interesant este că, potrivit legii, pe perioada concordatului preventiv (18 luni, în cazul SC Complexul de Porci SA, al lui Caruz) se suspendă executarea silită, valoarea datoriilor este îngheţată, iar contractele aflate în curs nu se suspendă. Altfel spus, mană cerească pentru Caruz. Nimeni nu poate să îi facă nimic lui Caruz în acest interval de timp, în care, sanchi, el va încerca să îşi salveze afacerea. Foarte bine, să şi-o salveze! Mie puţin îmi pasă, căci la câtă carne de porc mănânc eu într-un an (cel mult două fleici, şi alea în niciun caz cumpărate de la nen-tu Caruz) mi-e indiferent dacă o să mai fie sau nu ceafă de porc pe tejghelele din Brăila.

Dar am stat şi am citit şi eu, în Obiectivul de joi, cum anume vrea să iasă din încurcătură Caruz. Şi m-a apucat râsul. Pur şi simplu, el vrea să taie tot. Dă 100 de oameni afară, reduce drastic salariile şefilor, face economie la furaje, ba probabil va da ordin ca becurile la sediul societăţii să nu ardă mai mult de jumătate de oră pe zi. Înţeleg că toată lumea a umblat la cheltuieli de când cu criza asta şi e normal să fie aşa. Dar în momentul în care tu, Caruz, tai din mâncarea porcilor şi tai din salariile celor care îţi conduc afacerea, determinându-i cumva să plece, înseamnă că eşti dispus să rămâi înconjurat doar de ageamii, care vor munci pentru tine şi pentru un salariu jenant de mic, căci în altă parte nu i-a angajat nimeni. Prin urmare, din câte mă duce mintea pe mine, Caruz vrea să îşi salveze afacerea făcând mare rabat de la calitate. Adică înţeleg că el este dispus de-acum încolo să dea multă buleală, dar va avea pretenţia să facă profit şi mai mare, astfel încât să îşi poată achita datoriile de zeci de miliarde de lei vechi către furnizori şi băncile care l-au creditat.

Bre, e posibil acest scenariu, nu zic nu, dar doar atunci când va zbura porcul!
Categorie articol: 

Comentarii