Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Bacalaureat, numerotarea subiectelor va fi diferita

Ministerul Educatiei incearca sa incurce elevii care se bazau pe copiat, ingreunind identificarea subiectului dat spre rezolvare.
Subiectele vor fi publicate pe internet ca si pina acum, insa numerotarea variantelor pe internet va fi diferita de numerotarea variantelor pentru extragerea subiectelor ce urmeaza a fi date spre rezolvare in ziua examenului. Tot in noua metodologie se prevede ca elevii prinsi copiind vor fi eliminati din examen si nu li se va mai recunoaste promovarea vreunei probe.
Variantele pentru subiectele de la examenul de bacalaureat vor fi pubicate in continuare pe internet la 1 martie, la fel ca in fiecare an.
Centrul pentru Curriculum si Evaluare a postat pe 30 noiembrie, pe site-ul Ministerului Educatiei, structura subiectelor pentru probele scrise si a biletelor pentru probele orale, precum si precizarile metodologice referitoare la cerinte si la modalitatile de evaluare a acestora. Organizarea Bacului va fi controlata de delegati ai Ministerului Educatiei, care vor avea rolul de "detectivi" ai examenului, pentru ca vor fi trimisi sa verifice centrele judetene.
In cazul in care constata abateri ale persoanelor implicate in organizarea si in desfasurarea examenului de bacalaureat, reprezentantul comisiei nationale de bacalaureat poate propune comisiei judetene sau celei nationale masuri de sanctionare a cadrelor didactice in cauza sau suspendarea posibilitatii de a se organiza, in anul scolar urmator, centru de bacalaureat in unitatea scolara respectiva.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii