Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Judecata în dosarul «DSP vs. dr. Florin Ştefan» s-a amânat

Ieri, la Curtea de Apel Galaţi, a fost primul termen de judecată în dosarul în care dr. Florin Ştefan, de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, se "luptă" cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi aşteaptă să fie repus pe funcţia de director medical. Judecătorii nu au dat însă sentinţa care ar fi putut face lumină în acest caz, fiind vorba despre o cerere de suspendare a deciziei anterioare a instanţei. Judecătorii au dispus amânarea cauzei pentru data de 19 iunie, după cum ne-a informat reprezentantul Biroului Relaţii Publice al CA Galaţi. Dr. Florin Ştefan, care tocmai se întorcea de la instanţă când l-au contactat redactorii noştri, s-a declarat dezamăgit de decizia judecătorilor. El a spus că de la DSP s-au mai depus nişte hârtii, tocmai pentru a se trage de timp şi a nu se pune în aplicare o hotărâre a instanţei.
În acest context, prefectul Nicu Lucian Olteanu ne-a declarat că va face adresă la Ministerul Sănătăţii. "Eu aştept să văd oficial actul de amânare. Dacă într-adevăr s-a amânat, o să fac adresă la Ministerul Sănătăţii. Asta e tot ce poate face Prefectura în momentul de faţă. Mai departe, rămâne de văzut cine va fi sancţionat. Ideea e că dr. Ştefan trebuia să apeleze imediat la un executor, după ce a observat că o hotărâre judecătorească nu e pusă în aplicare", a declarat prefectul.
După cum v-am informat, Direcţia de Sănătate Publică Brăila a evitat repunerea în funcţie a fostului şef de la Salvare, Florin Ştefan, aşa cum a stabilit definitiv şi irevocabil Curtea de Apel Galaţi, în urmă cu 4 luni. DSP a apelat la o cale excepţională de atac şi a cerut revizuirea hotărârii instanţei gălăţene. Practic, instanţa stabilise foarte clar că dr. Stefan trebuia să fie reîncadrat în funcţia de director medical al SAJ Brăila şi să i se plătească toate drepturile salariale restante. În realitate, nici până acum hotărârea executorie a magistraţilor gălăţeni nu a fost pusă în aplicare. Directorul DSP, Gabriel Ciochină, a ţinut să precizeze că, în opinia sa, "decizia de schimbare din funcţie a fost una corectă". Oricum, dr. Florin Ştefan a formulat şi plângere penală împotriva conducerii DSP, ancheta fiind în curs.
Prefectul judeţului, Nicu Lucian Olteanu, a explicat că, în situaţia în care DSP nu obţine suspendarea executării deciziei, aceasta trebuie pusă în practică de bunăvoie sau prin executare silită, chiar dacă nu s-a judecat pe fond cererea de revizuire. Totuşi, la termenul de ieri, nu s-a dat vreo soluţie concretă în acest caz, astfel că, cel puţin deocamdată, nu se schimbă nimic. Intervenţia autorităţilor ar putea rezolva, mult mai repede, situaţia de la SAJ.

 
Categorie articol: 

Comentarii