Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Judecătoria Făurei a rezolvat problema toaletei publice pentru justiţiabili

la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei există grupuri sanitare, astfel că justiţiabilii care vin la Judecătorie au acum posibilitatea de a le folosi • Parchetul şi Judecătoria de la Făurei funcţionează în aceeaşi clădire, însă intrările sunt separate • deja la sediul Judecătoriei Făurei s-au pus afişe care îi îndrumă pe oameni către toaletele de la Parchet

 

Sesizările transmise redacţiei şi articolul prezentat în cotidianul “Obiectiv Vocea Brăilei” prin care se atrăgea atenţia vis-a-vis de lipsa unui WC pentru justiţiabilii care vin la procese în cadrul Judecătoriei Făurei au avut efect. Oamenii care ajung la instanţă au acum posibilitatea de a merge la toaletele din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei. Parchetul şi Judecătoria de la Făurei funcţionează în aceeaşi clădire, însă intrările sunt separate şi nu există practic acces interior de la o instituţie la alta. Dacă este o urgenţă însă, omul poate ieşi din incinta Judecătoriei şi merge la Parchet pentru a-şi rezolva problema fiziologică. Deja la sediul Judecătoriei Făurei s-au pus afişe care îi îndrumă pe oameni către toaletele de la Parchet.

Grupul sanitar existent la parterul clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei şi Judecătoria Făurei este prevăzut cu 2 toalete din care una destinată persoanelor aflate în detenţie. De la începutul acestui an, în urma discuţiilor purtate cu conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila s-a decis ca una dintre toalete să poată fi folosită şi de justiţiabilii Judecătoriei Făurei, aceştia fiind informaţi prin afişe prin care sunt îndrumaţi spre grupul sanitar pe care îl pot utiliza”, este răspunsul transmis de reprezentanţii Judecătoriei Făurei.

De la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila ni s-a comunicat faptul că sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei a fost dat în folosinţă în anul 1977 pentru desfăşurarea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei şi Judecătoria Făurei. Clădirea este prevăzută cu trei grupuri sanitare dispuse pe parter, etaj I şi etaj II. Grupul sanitar existent la parterul clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei este prevăzut cu 2 toalete. Grupul sanitar menţionat a fost modernizat în anul 2016, urmare investiţiilor asigurate din fondurile Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Ni s-a mai comunicat şi faptul că Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila în colaborare cu Tribunalul Brăila depun diligenţele necesare în vederea identificării unor soluţii pentru amplasarea unei toalete ecologice în curtea instituţiei de la Făurei.

Reamintim că, la începutul acestui an, mai multe persoane care s-au lovit de această problemă, a lipsei unei toalete la Judecătoria Făurei, ne-au transmis sesizări şi redactorii au cerut răspunsuri. După cum v-am informat în articolul prezentat în ediţia din 11 ianuarie 2019, clădirea în care funcţionează Judecătoria Făurei nu are grup sanitar pentru justiţiabili, fiind vorba despre o clădire veche care aparţine Ministerului Public. De la Judecătoria Făurei ni s-a transmis că, într-adevăr, nu este grup sanitar decât în zona unei pieţe din oraş, aflată în apropierea instanţei. Numai că, această toaletă era plină de gunoaie şi la cea pentru femei era pus lacăt, după cum au constatat chiar jurnaliştii. Singura variantă a oamenilor, cel puţin până acum, era o cofetărie şi un restaurant din apropierea instanţei. Patronii de la cele două localuri ne-au spus că, în condiţiile în care oamenii deveneau clienţi, aveau şi posibilitatea de a merge la toaletă.
Categorie articol: 

Comentarii