Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Judecătoria Însurăţei, salvată!

* "N-a fost deloc simplu. A fost necesar un ritm susţinut şi o hotărâre de neclintit", ne-a declarat senatorul PSD de Brăila Ion Rotaru, cel care a depus amendamentul la Senat

Judecătoria Însurăţei rămâne în funcţiune! Campania ziarului "Obiectiv", susţinută de efortul parlamentarilor brăileni, a avut sorţi de izbândă.
Decizia Guvernului de a desfiinţa anumite judecătorii, printre care şi Judecătoria Însurăţei, i-a prins pe parlamentarii brăileni aproape pe aceeaşi poziţie: hotărârea de a împiedica un asemenea lucru, în condiţiile în care, fără niciun dubiu, Judecătoria Însurăţei era mai mult decât necesară.
În cursul zilei de ieri, redactorii "Obiectiv Vocea Brăilei" l-au contactat telefonic pe senatorul PSD de Brăila Ion Rotaru, pentru a ne da câteva lămuriri cu privire la "războiul" care s-a dat pe comisii pentru păstrarea Judecătoriei. "N-a fost deloc simplu. A fost necesar un ritm susţinut şi o hotărâre de neclintit. Eu am depus amendamentul la Senat, dar să ştiţi că s-au depus amendamente şi la Camera Deputaţilor. Guvernul, prin Ministerul de Justiţie, n-a cedat, dorind să-şi păstreze intact proiectul prin care anumite judecătorii, printre care şi cea de la Însurăţei, să se desfiinţeze. În fine, Judecătoria Însurăţei a rămas în picioare şi, aşa cum din această convingere am luptat pentru menţinerea ei, pot spune, cu aceeaşi convingere, că este mai mult decât necesară în contextul sistemului judecătoresc brăilean", ne-a declarat senatorul Rotaru.
Reamintim că Judecătoria Însurăţei deserveşte aproximativ 50.000 de brăileni, aflaţi în comunele Bărăganu, Berteştii de Jos, Ciocile, Roşiori, Stăncuţa, Tufeşti, Victoria, Viziru, Zăvoaia şi oraşul Însurăţei. La data deciziei de desfiinţare, personalul era format din 3 judecători, 3 procurori, 7 grefieri, un agent procedural, un aprod şi un şofer.
Problema desfiinţării Judecătoriei din Însurăţei a fost pusă sub semnul întrebării de mai toţi parlamentarii brăileni, indiferent de spectrul politic: de la social-democraţi, deputaţii Cristian Rizea, Mihai Tudose şi Ion Rotaru au făcut eforturi considerabile; de la democrat-liberali, deputaţii Viorel Balcan şi Eugen Bădălan, precum şi preşedintele PDL Brăila, Constantin Dumitriu. În sprijinul instanţei brăilene au mai sărit Alina Gorghiu, deputat PNL de Bucureşti şi deputatul conservator de Galaţi, Bogdan Ciucă.
Categorie articol: 

Comentarii