Mergi la conţinutul principal

Jos, jos, jos!

85 la sută reprezintă cel mai mare nivel de neîncredere din toate ţările Uniunii. Cine ştie la cât o fi ajuns acum Executivul României, după o vară în care restricţiile s-au succedat fără întrerupere, culminând zilele acestea cu taxarea suplimentară - care a alergat oamenii de colo-colo în cea mai pură batjocură birocratică - a veniturilor care ocoleau până acum contribuţiile sociale şi cele pentru sistemul de sănătate. Forţele de Muncă s-au lăudat deja cu un câştig de peste 700 de milioane de lei din afacerea asta, dar sute de mii, poate milioane de români au pierdut mai mult de o zi întreagă ca să completeze formulare alcătuite aiurea, cu care să poată achita apoi cei câţiva lei ceruţi de statul român.

Umblă însă vorba că n-o să mai dureze mult şi, pentru că în trei-patru zile expiră termenul dat de şeful statului, nerăbdător să vadă roadele unei activităţi mai eficiente a Guvernului, este foarte probabil să vedem miniştri noi. Asta nu înseamnă însă şi că lucrurile vor începe să meargă mai bine. E suficient să ne uităm la reţeaua de căi ferate, unde condiţiile de călătorie sunt la fel de precare ca întotdeauna, dar costă mai scump. Sau la domeniul sanitar, despre care chiar preşedintele a dezvăluit că înghite de patru ori mai mulţi bani decât în 2000, fără a lăsa să se vadă performanţe notabile. Şi exemple sunt cu duiumul. E drept că scăderea nivelului de trai a afectat viaţa multor români - o arată scriptic acelaşi sondaj, unde 53 la sută dintre cei chestionaţi, adică de două ori mai mulţi decât media la nivelul UE, spun că situaţia economică este foarte rea.
Încrederea scăzută în Guvern se răsfrânge şi asupra altor instituţii, or misiunea principală a noilor miniştri (şi nu numai a lor) ar fi refacerea credibilităţii, cu atât mai mult cu cât peste 40 la sută dintre participanţii la sondajul Eurobarometru au indicat Guvernul ca deţinător al pârghiilor de combatere a efectelor crizei (cel mai mare procent din toate ţările UE).

Remaniat sau nu, partidele de opoziţie au anunţat deja că speră să facă praf Cabinetul Boc cu o moţiune de cenzură fixată pentru mijlocul lunii octombrie. Dar ce ar rezolva a doua cădere a Guvernului? Are cine să ocupe locul de premier în asemenea vremuri? Alegerile anticipate convin în acest moment partidelor din opoziţie, care au depăşit electoral PDL, însă lumea le-a mai văzut pe amândouă la guvernare. Şi Guvernul Boc merită pedepsit şi tras pe dreapta. 85 la sută e un procent ruşinos, iar pericolul real este ca el să devină nivelul de dezinteres al românilor la alegerile care vor veni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro