Mergi la conţinutul principal

IRONIA SORŢII: A luptat în Legiunea Străină, dar a murit într-un stupid accident rutier

• patronul discotecii din Gradiştea şi-a pierdut viaţa, miercuri, după ce a intrat cu duba într-un TIR care circula în faţa sa • Daniel Negoiţă a luptat în Legiunea Străină timp de 11 ani, iar de câţiva ani se întorsese în ţară şi îşi deschisese propriile afaceri: discoteca şi un magazin alimentar • acesta era, însă, dezamăgit de birocraţia din România, încercând să fie tot timpul în regulă cu actele, pentru că era un om corect, aşa cum l-a catalogat primarul din localitate, care îi este şi rudă

 

Timp de 11 ani a făcut parte din Legiunea Străină, a trecut cu bine peste antrenamentele extrem de grele şi a supravieţuit misiunilor periculoase din lume, dar un stupid accident de maşină i-a curmat viaţa, pe o şosea din Brăila. Daniel Negoiţă a murit, miercuri, după ce nu ar fi păstrat distanţa regulamentară faţă de TIR-ul care circula înaintea sa şi a intrat în spatele autotrenului. A lăsat în urmă o soţie îndurerată şi o fetiţă de 9 luni, care-şi va vedea tatăl doar în poze. Daniel era patronul discotecii “DMX” din Gradiştea, pe care a construit-o cu banii câştigaţi în Legiune.

Miercuri după amiază, bărbatul se ducea la magazinul pe care-l avea în localitatea Cuza Vodă. Se afla la volanul unei dube de marfă, când, pe DE584, între localităţile Albina şi Valea Cânepii, a intrat în TIR-ul care circula în faţa sa. Poliţiştii au stabilit că Daniel Negoiţă nu a păstrat suficientă distanţă de autotren. Imediat după ce a fost scos din dubă, aceasta a luat foc. În urma impactului, brăileanul a suferit răni grave şi, deşi a fost dus la spital, medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Şoferul autotrenului a fost testat cu aparatul etilotest, aşa cum presupune procedura, iar rezultatul a arătat că nu a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Legionarul Daniel Negoiţă, o legendă printre prietenii săi

Tânărul era foarte apreciat de familie, de rude, dar şi de prieteni. Imediat ce vestea tristă s-a răspândit, mediul online s-a umplut de mesaje de condoleanţe. Daniel a impresionat cu povestea sa de viaţă. A avut o copilărie modestă, alături de ceilalţi doi fraţi ai săi. Părinţii au muncit cât au putut pentru a le oferi strictul necesar. După ce au mai crescut, copiii au avut grijă unul de altul. Daniel şi fratele său au ales să se înroleze în Legiunea Străină, lăsând-o în ţară pe sora lor.

Mama primarului din Gradiştea, Andrei Petre, i-a fost naşă de botez tânărului. De câte ori Daniel venea în ţară, după misiuni grele prin ţări aflate în plin război, acesta o vizita. Deşi antrenamentele erau până la limita suportabilităţii corpului uman şi un pic peste, iar misiunile foarte periculoase, salariul acestuia nu depăşea 2.500-3.000 euro lunar. A strâns din dinţi şi a adunat bănuţ cu bănuţ, gândindu-se la ziua în care o să se retragă. Se căsătorise în urmă cu câţiva ani, iar de curând a construit o discotecă în comuna Gradiştea. Acum, locul de distracţie se afla în renovare, iar Daniel intenţiona să îl redeschidă în iarnă.

“Daniel a făcut totul în viaţă cu propriile puteri. S-a înrolat în Legiunea Străină, iar cu banii strânşi de acolo şi-a făcut singur nunta, şi-a deschis un magazin pe la Cuza Vodă, acolo unde am înţeles că se ducea miercuri, a deschis şi discotecă în Gradiştea, îşi luase o maşină şi cam atât. Ăştia au fost banii. Era dezamăgit de birocraţia din România. A alergat după avize şi autorizări o grămadă de timp. Era cu totul în ordine, era perfecţionist şi corect. La un moment dat, se hotărâse se vândă discoteca şi să-şi cumpere o casă sau să plece în străinătate, pentru că îl enervau sutele de hârtii cerute pentru a deschide o afacere în România. El a prins perioada imediat după incendiul din «Colectiv», când totul a început să se obţină cu greu. A fost un băiat liniştit, mereu şi-a văzut de treaba lui, era politicos, aşa mi-l amintesc de când era mic. Din câte ştiu eu, el a ales să se întoarcă în ţară după ce s-a retras din Legiune, iar fratele său a rămas în Franţa, am auzit că a terminat Medicina şi s-a angajat acolo. Îmi pare tare rău pentru soţie şi pentru fetiţă”, ne-a povestit primarul Andrei Petre.

În mediul virtual, prietenii i-au transmis soţiei mesaje de condoleanţe, putere pentru a trece peste această tragedie şi pentru a-şi creşte fetiţa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro