Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IPJ Brăila: amenzi de aproape 4 miliarde lei vechi într-o singură săptămână

• poliţiştii au aplicat peste 800 de amenzi în cuantum de 400.000 lei • 55 de şoferi au devenit pietoni, după ce le-a fost reţinut permisul de conducere • un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volan sub influenţa alcoolului

 

Activitate intensă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila. Într-o singură săptămână, poliţiştii au aplicat 857 de amenzi în valoare totală de aproape 400.000 lei, adică 4 miliarde de lei vechi.

În intervalul 8-14 aprilie, oamenii legii au acţionat pe raza întregului judeţ pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, au fost organizate 38 de acţiuni şi s-a intervenit la 192 de evenimente, dintre care 120 sesizate prin 112, potrivit unui comunicat de presă emis de IPJ Brăila.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe şosea atât în municipiu, cât şi în judeţ, pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave. 55 de şoferi au devenit pietoni, după ce agenţii le-au reţinut permisele de conducere. De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică l-au depistat în trafic pe un bărbat în vârstă de 31 ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Dorobanţilor. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,57 mg/l, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

“Poliţia Română acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunităţii şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune”, potrivit comunicatului de presă emis de IPJ Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii