Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iorga fuge ca disperatu' la pensie, de zici că vrea să-l aresteze cineva

Şi asta pentru că dl. Iorga Stoian are de alergat zilele astea, de dat telefoane şi de împins plicuri cu timbre pe la mai multe instituţii şi direcţii din Brăila. Puteţi voi să-i puneţi şi 10 miliarde de lei vechi pe masă, căci dl. Iorga nici nu se va uita la bani. Oricum nu s-a uitat niciodată la bani, pentru că probabil a avut încredere în cel din faţa lui, în partenerul de dialog cum ar veni. Însă de data asta treaba e mare şi groasă. Cam cât bicepsul lui Terente, mă-nţelegi. Iar dacă dl. Iorga nu îşi rezolvă ACUM situaţia, s-ar putea să constate că are o treabă mare la fund, deşi formularea corectă ar fi "în fund".

Era să încep acest aliniat cu fraza "Iorga Stoian s-a săturat de-atâta muncă şi ...", dar mi-am dat seama la timp că este ilogic. Căci cum să te saturi de muncă, atâta timp cât încă nici nu te-ai apucat de muncă, darămite să fi obosit vreodată? Aşa că am reformulat rapid în mintea mea, iar acum sunt în măsură să afirm că Iorga Stoian a ajuns la concluzia că a făcut prea multe pentru oraşul Brăila, că a ajuns şi el la o vârstă, iar acum vrea să se retragă în glorie. Precum marii sportivi. Iar dl. Iorga vrea să se retragă la o binemeritată pensie, deşi chiar nu înţeleg la ce îi mai trebuie lui pensie, atâta vreme cât a fost cumpătat şi a strâns din salariul de secretar al primăriei cât să-i ajungă pentru încă 3 vieţi de nabab.

Graba lui Iorga Stoian de a fugi la pensie este justificată în primul rând de faptul că de la 1 iunie încolo vor fi sistate pensionările anticipate. Iar cum dumnealui nu îndeplineşte condiţiile de pensionare, dacă nu îşi rezolvă situaţia până la 1 iunie, s-ar putea să nu mai plece în vacanţă în Tenerife, ci într-un sejur prelungit undeva la răcoare, după ce în prealabil va fi fost plimbat printr-un loc care îi provoacă amintiri plăcute, şi anume Piaţa Concordia.
Categorie articol: 

Comentarii