Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Invitaţi de marcă la "Cupa Brăilei"

La turneul amical internaţional de box, organizat de Federaţia Română de Box, în colaborare cu Direcţia pentru Sport, Clubul Sportiv Municipal şi Consiliul Judeţean, care va avea loc la sala Polivalentă din Brăila, sâmbăta viitoare, vor fi prezente o serie de foste şi actuale glorii ale boxului românesc. Au confirmat, deja, prezenţa preşedintele interimar al FR Box, Vasile Câtea, fostul campion mondial, versiunea WBA, Leonard Doroftei şi antrenorul care l-a lansat în marea performanţă, Titi "Prosop" Tudor, fostul campion mondial Dorel Simion şi Ion Moroiţă, actualul antrenor al clubului Petrom Petrolul Ploieşti.

Este posibil să confirme participarea şi Mihai Leu, campionul mondial de juniori în 1987, campionul mondial versiunea WBO în 1997, dar şi alte foste glorii ale boxului românesc.

Gala de pe 29 mai va cuprinde în jur de 14 meciuri între sportivii care alcătuiesc loturile naţionale ale României şi Turciei, printre românii care vor încrucişa mănuşile cu turcii numărându-se şi reprezentanţii CSM-ului, Sabin Petrea şi Ionuţ Stoica. Alţi şase pugilişti brăileni de la acelaşi club, Dorin Patracioc, Alexandru Burada, Alexandru Cuciureanu, Marian Piţa, Belgian Corbu şi Bogdan Muşat vor boxa în compania unor adversari valoroşi din ţară.

"După aproape un deceniu în care, la Brăila, boxul a fost pe planul secund, organizăm o gală amicală internaţională la care publicul din oraşul nostru să poată urmări la lucru actualele valori din România şi din Turcia. Pe ringul din sala Polivalentă vor urca pugiliştii care vor reprezenta cele două naţiuni la europenele de seniori din luna iunie, dar şi cei mai valoroşi boxeri de la CSM. Nu trebuie să uităm că Brăila a fost unul dintre centrele de box puternice din ţară, o pepinieră pentru loturile naţionale, tocmai de aceea încercăm să reînnodăm tradiţia" a declarat Ionuţ Boca, directorul CSM.

Preparativele pentru ca gala de la Brăila să se ridice la standarde internaţionale sunt în toi. Prin demersurile făcute de conducerea şi antrenorii clubului brăilean, o serie de oameni potenţi financiar şi-au exprimat acceptul de a sprijini această acţiune de revigorare a boxului brăilean.
"Este un nou început de drum, tocmai de aceea vrem să păşim cu dreptul, adică vrem ca gala de sâmbăta viitorare să fie o reuşită. Încercăm să punem umărul la revigorarea acestei discipline sportive în România, pentru că, în ultima vreme, tot mai puţini pugilişti de la noi reuşesc să-şi asigure biletele pentru Campionatele Mondiale sau Jocurile Olimpice", a precizat Costică Dafinoiu, medaliatul olimpic de la Montreal.

La rândul său, antrenorul George Perţea este bucuros că acţiunea propusă de CSM a fost îmbrăţişată de mulţi sponsori brăileni: "Am bătut pe la mai multe uşi şi peste tot am găsit înţelegere când a venit vorba de box. Deja, o serie de prieteni de-ai noştri ne-au promis susţinerea financiară. Este vorba de Cornel Muşat, Niţă Nicu, Gheorghe Farcaş, Ilie Paraschiv, Aurel Cloşcă, Iancu Nedelcu, Fănel Băluţă, Gheorghe Niţu, iar numărul lor sper să crească, pentru că vrem ca totul să iasă foarte bine sâmbăta viitoare".
Categorie articol: 

Comentarii