Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Invatatorii braileni, prezenta scazuta

Doar sapte invatatori braileni si-au manifestat interesul de a participa la cea de-a XXIX-a editie a Congresului National al Invatatorilor din Romania si al Invatatorilor Romani de peste Hotare, care are loc in perioada 6 - 7 septembrie, la Palatul Parlamentului. La aceasta editie, judetele Braila, Bihor si Mehedinti au cei mai putini participanti. Cu toate ca data limita pentru depunerea cererii de participare la Congres a fost 5 august, Viorel Dolha, presedintele Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania ne-a spus ca invatatorii mai au o sansa de participare la evenimentul din capitala. "Cadrele didactice brailene inca mai pot trimite solicitari de participare, si asta pentru ca numarul acestora e foarte mic comparativ cu alte judete. Eu cred ca mai pot veni 2 - 3 persoane din Braila. Cei doritori sa participe la congres trebuie sa depuna printr-un mandat postal 30 lei in contul IBAN RO32CECEAR0137RON0355948 al Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania (cod fiscal 23564572), deschis la CEC Bank, Arad. Din aceasta suma, participantii vor avea diverse beneficii. Ne straduim in asa fel incit Congresul din acest an sa fie un eveniment exceptional la nivelul breslei noastre si nu numai. Deja avem confirmarea ca la strigarea catalogului nu se va lasa tacerea in sala dupa numele nici unui judet si nici unui sector. Sintem siguri ca vom gasi resurse incit evenimentul sa ii coste cit mai putin pe colegii din tara si strainatate, ca majoritatea oficialilor ne vor onora cu prezenta, ca cele mai importante nume din stiintele educatiei vor conferentia cu aceasta ocazie, ca lideri de opinie si oameni de cultura importanti vor fi printre noi si ca vom pune la cale numeroase proiecte pentru anii care vor urma. Sintem siguri ca dupa acest congres vom putea functiona ca o retea nationala, ca un intreg si ca vom deveni un partener respectat si cautat", a declarat Viorel Dolha
Congresul se desfasoara sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si al Camerei Deputatilor.
La eveniment sint asteptati prim-ministrul si europarlamentarii care reprezinta Romania la UE si CE, precum si conducerea celor doua Camere ale Parlamentului, a comisiilor de invatamint si a comisiilor de politica externa ale Parlamentului.
Pe linga cei 1.000 de invatatori din toate judetele Romaniei vor fi prezenti si 60 de romani care sint invatatori in Ungaria, Transcarpatia, Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, Transnistria, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia, Albania, Timoc, Banatul Sirbesc.
De asemenea, la congres va exista si o secventa in care vor conferentia personalitati din domeniul stiintelor educatiei, iar invatatorilor li se va elibera o diploma cu antetul ministerului, care sa ateste acest lucru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii