Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

INVATAMANT: Cadrele didactice din comisiile de bacalureat sunt plătite cu sume între 25 şi 425 de lei

Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat ale centrelor de examen este plătit cu sume ce variază între 25 de lei, în cazul asistenţilor, şi 425 de lei, pentru preşedinţii de comisie, a declarat luni, pentru NewsIn, consilierul ministrului Educaţiei, Tudorel Urian.

Potrivit ordinului ministrului Educaţiei privind plata personalului didactic din comisiile de bacalaureat, sumele plătite pot varia în funcţie de numărul de candidaţi, a mai spus Urian.

Astfel, preşedintele de comisie va fi remunerat cu 400 de lei pentru 450 de candidaţi şi cu 425 de lei dacă numărul de candidaţi depăşeşte 450. Vicepreşedintele, secretarul şi membrul de comisie vor primi câte 275 de lei fiecare.

În cazul contestaţiilor, preşedintele comisiei va fi remunerat cu 350 de lei, iar membrii comisiei, cu câte 270 de lei.

Profesorii care vor evalua lucrările scrise vor primi între 3 lei şi 3,5 lei pentru fiecare lucrare corectată, iar în cazul evaluărilor orale, ei vor primi între 2 şi 3 lei pentru fiecare candidat.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2011 a început luni cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A). Pentru susţinerea ei s-au înscris peste 210.000 elevi, repartizaţi în 1.398 centre de examen.

Pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, Ministerul Educaţiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului naţional de bacalaureat. Ministerul Educaţiei le reaminteşte părinţilor că examenul de bacalaureat este gratuit pentru elevii clasei a XII-a şi solicită elevilor şi părinţilor să semnaleze la numărul amintit orice situaţie în care se solicită bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol. Linia de telefon 0800801100 este disponibilă zilnic, începând de luni, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00 şi 19.00.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii