Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inundații devastatoare în 19 județe, cele mai afectate fiind Bistrița-Năsăud și Hunedoara. Au fost emise mesaje Ro-Alert

Ploile torențiale au produs inundații în 39 de localități din 19 județe, cele mai afectate fiind Bistrița-Năsăud și Hunedoara. În ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 102 case, 151 de curți și 236 beciuri și subsoluri. 

 

152 de persoane au fost evacuate preventiv din locuințe și vor rămân relocate, temporar, la rude și în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale.

Traficul rutier este blocat pe 2 drumuri județene (DJ 668 și DJ 668A/HD), restricționat pe 1 drum județean (DJ 153/MS) și a fost temporar blocat pe 3 drumuri naționale (DN 10/CV, DN 28/IS și DN 17B/NT) și 1 drum județean (DJ 142/MS).

Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de atenționările și avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 10 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 7 județe (Botoșani, Brașov, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iași și Neamț).

Totodată, având în vedere că până vineri seară este în vigoare o avertizare hidrologică Cod Roșu de inundații pe râul Prut, 81 de persoane din localitatea Baranca, județul Botoșani, vor fi evacuate din gospodării și vor fi cazate în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale.

Recomandări

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență recomandă populației să respecte următoarele măsuri:

- Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul

- Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată

- În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare

- Dacă este necesară evacuarea, deplasaţi-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi
Categorie articol: 

Comentarii