Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intrecere pe sosea, soldata cu doi raniti

Doi, dintr-o lovitura. Este "performanta" unui sofer brailean, care, desi era baut, nu doar ca s-a urcat la volan, dar s-a mai si luat la intrecere cu niste motociclisti, care circulau in grup, pe sosea. Cursa lui nebuneasca s-a terminat cu ranirea a doi dintre competitorii de ocazie, pe care i-a spulberat, pur si simplu. Totul s-a intimplat in zona Lacu Sarat, unde Moraru S., de 49 de ani, circula cu masina proprietate personala, indreptindu-se catre casa, cind in fata i-a aparut un grup de tineri pe motociclete. In sofer s-a trezit dorul de aventura si a marit viteza, intrind in intrecere cu motociclistii. La un moment dat, din cauza unor gropi in carosabil, acestia au incetinit, iar soferul n-a mai avut timp sa reactioneze si a intrat in plin in doi dintre tineri, lovindu-i grav. Ajunsi la fata locului, politistii l-au pus pe barbat sa sufle in fiola, iar rezultatul a fost 0,71 miligrame alcool pur, in aerul expirat. In jur s-au strins o multime de oameni, dintre cei veniti la picnic, pe malul Lacului Sarat, dar si motociclistii, care s-au intors din drum, sa-si ajute prietenii.
"Masina a pornit in scrisnet de roti, a venit cu viteza din spate, i-a luat pe sus si i-a darimat. Avea viteza, a plecat cu viteza foarte mare de la intersectie, in demaraj. In plus, soferul era beat mort. Dupa urmele de frinare se vede ca a venit cu viteza: 20 si ceva de metri frinare la un Renault nu inseamna 60 de km /h, cu siguranta, inseamna mai 90, asa...", a declarat unul dintre motociclisti.
"Tipul cu Renault-ul venea foarte tare din spate, cred ca voia sa se ia la intrecere cu noi, asta a fost senzatia mea. Cei trei motociclisti mergeau linistiti si au vazut niste gropi, in fata lor. Era si o masina parcata, nu aveau cum sa depaseasca si au incetinit. Soferul n-a vazut, avind viteza, a pus frina, l-a lovit dintr-o parte pe motociclistul care era putin mai in spate, iar pe celalat l-a lovit in plin si l-a aruncat. In oglinda am vazut doar cum a cazut si i-a sarit casca din cap", a povestit oamenilor legii un altul. "Soferul s-a dat jos din masina, s-a asezat linistit pe iarba, nici macar nu s-a dus asa, sa vada ce a facut. Era in stare de ebrietate. L-am vazut dupa ce a fost politia, mirosea a bautura".
"Conducatorul auto, aflindu-se intr-o stare avansata de ebrietate, si judecind dupa urmele de frinare, avind o viteza considerabila, observa tirziu pe cei doi motociclisti, frineaza, dar din pacate, mult prea tirziu, pentru a evita accidentul respectiv. Conducatorul auto a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de singe", ne-a declarat subinsp. Doru Stancuna, din cadrul Politiei Rutiere.
Soferul dornic de intreceri de viteza nu va mai putea conduce mult timp o masina, dupa ce s-a antrenat intr-o intrecere care s-a terminat cu raniti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii