Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intilnire la nivel inalt cu tema "Noul pachet legislativ de igiena "

Biroul TAIEX (Technical Assistance Information Exchange Instrument) al Directiei Generale pentru Extindere din cadrul Comisiei Europene, in colaborare cu Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor organizeaza, astazi si miine, la Sinaia, un seminar privind aplicarea in practica a prevederilor noului pachet legislativ de igiena. La seminar, judetul Braila va fi reprezentat de Cristian Popescu, director executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), si Nita Caragata, seful Serviciului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara din cadrul DSVSA. "Intrarea in vigoare a “Noului pachet legislativ de igiena”, la data de 1 octombrie 2006, aduce noi reglementari in domeniul igienei produselor alimentare. Acestea se refera la implementarea sistemului HACCP (Analiza Riscurilor/Punctele Critice de Control) in industria alimentara, la cerintele generale si specifice de igiena si la noile obligatii care vor reveni operatorilor din industria alimentara si autoritatilor competente. De aceea, dupa cele 2 zile de seminar, fiecare judet va raporta situatia actuala din sectorul alimentar, progresele inregistrate in ultimele luni. Cind ne vom intoarce de la Sinaia vom sti exact ce societati brailene din sectorul alimentar isi vor continua activitatea si care vor fi inchise definitiv", a precizat Nita Caragata.Pe linga dezbateri pe teme specifice, expertii europeni vor prezenta si modul in care au fost implementate aceste reglementari in state membre ale Uniunii Europene, precum Belgia, Marea Britanie, Olanda, Danemarca si Germania.Alaturi de specialistii ANSVSA, la seminar participa si reprezentanti ai patronatelor si operatorilor din industria alimentara.




Categorie articol: 

Comentarii