Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intersecţia Dorobanţi cu Şcolilor blocată de şoferi cu tupeu

dacă tot se urcă la volan, unii şoferi îşi rezolvă treburile din mers, astfel că opresc în zona intersecţiilor, pentru a face cumpărături de la chioşc sau florărie • ni s-a reclamat faptul că zona intersecţiei Dorobanţi cu strada Şcolilor este blocată frecvent de şoferi care lasă maşina pe avarie ca să coboare pentru a luat un buchet cu flori

 

Şoferi cu “bun simţ”. Dacă tot ai maşină, porneşti la drum şi opreşti în zona unei florării sau a unui chioşc, chiar dacă parcarea şi staţionarea sunt interzise, pentru a lua un buchet sau un pachet cu ţigări. Ce contează că blochezi traficul!?

Un şofer brăilean ne-a transmis această sesizare după ce s-a lovit el însuşi de un blocaj în trafic. Este vorba despre intersecţia Bulevardului Dorobanţilor cu strada Şcolilor, unde este o florărie. Nu asta este problema. Totul se dă peste cap, în zonă, din cauza unor şoferi care se “înţepenesc” să ia un buchet de flori soţiei, iubitei, amantei....Reclamantul ne-a transmis câteva rânduri şi fotografii, în speranţa că poliţiştii se vor autosesiza şi vor da o raită pe acolo pentru a le da acestor şoferi unele lecţii de bun simţ şi eventual nişte sancţiuni, că poate aşa se pun la punct. Brăileanul s-a plâns şi de faptul că atunci când şi-a permis să atragă atenţia unui şofer, cu privire la staţionare, i s-a răspuns răspicat. “Propun publicarea acestui anunţ în speranţa că Poliţia va lua măsuri împotriva acestui tip de şoferi nesimţiţi, care blochează circulaţia pentru a-şi lua el un buchet de flori! Fapt ce se întâmplă în fiecare zi, de cel puţin 15-25 de ori în acelaşi loc! Intersecţia Dorobanţi cu str. Şcolilor! Cu toate că este la mai puţin de 25 de metri de intersecţie şi are semnul ce îi interzice staţionarea şi oprirea, acesta sfidează cu mare grosolănie toate aceste reguli, răspunzându-mi cu nonşalanţă : «păi, nu vezi, domnule, că am pus-o pe avarie»?! “, este mesajul transmis la redacţie în data de 26 martie, după ora prânzului, cel mai probabil după incidentul din trafic.

În ziua de 19 martie, un mesaj asemănător, care se lega tot de “bunul simţ” al unor conducători auto, a ajuns la redacţie. Era vorba de indivizi care s-au oprit, tot în mijlocul şoselei, pentru a coborî să cumpere un pachet de ţigări. Cine să mai ţină cont şi de lege, atunci când are nevoie de o ţigară. “Încă o dată, nesimţirea şi tupeul şoferilor de a încălca legea după bunul plac, doar pentru a opri exact în faţa magazinului de unde să cumpere ţigări!!! Chiar dacă asta implică încălcarea mai multor legi! 1. Staţionare interzisă şi pe contrasens; 2. Conducere pe contrasens; 3. Staţionare la mai puţin de 25 m de: intersecţie, trecere pietoni!; 4. Încălcarea liniei duble continue!”, este sesizarea şoferului brăilean.

Rândurile prezentate vor atrage, cu siguranţă, atenţia poliţiştilor. Prin intervenţia promptă ar putea fi evitate şi unele accidente în zonă.
Categorie articol: 

Comentarii