Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopul Corbu, trimis la “răcoare”

acuzat de complicitate la tentativă de omor asupra lui Vrînceanu Ionuţ Marin, în august 2016, inculpatul Stănel Lăcătuş (fost Corbu) a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie • la rândul său, inculpatul Bănică Stelu acuzat de tentativă la omor are de executat pedeapsa de 6 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie • un alt inculpat, Dumitrache Ion, a scăpat mai uşor cu 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă • în lista bătăuşilor mai era şi Băncuţă Casius Cley, după cum au stabilit anchetatorii, însă acesta este fugit •  în august 2016, fostul membru din gruparea “Corbu”,  Vrînceanu Ionuţ Marin, zis “Ionel”, a fost bătut cu bestialitate într-un imobil de pe strada Plevna de Bănică Stelu şi Băncuţă Casius Cley, cei doi fiind ajutaţi să fugă chiar de Corbu

 

Lovitură grea pentru interlopul brăilean Stănel Lăcătuş (fost Corbu), considerat lider al grupării din cartier Lacu Dulce. Acuzat de infracţiunea de tentativă la omor, inculpatul a primit o pedeapsă cu închisoarea. Interlopul trebuie să stea mai mulţi ani în spatele gratiilor. Este vorba despre condamnarea în dosarul atacului violent din august 2016, asupra lui Vrînceanu Ionuţ Marin, adus la un pas de moarte. A fost vorba despre o răzbunare între interlopi.

În urmă cu o săptămână, magistraţii Tribunalului Brăila au dat sentinţa în dosarul “Corbu”. Liderul interlop a primit o pedeapsă de peste 5 ani închisoare, el fiind judecat pentru complicitate la intracţiunea de tentativă de omor, în timp ce acolitul său Bănică Stelu are o pedeapsă de peste 6 ani închisoare. Acuzat de tentativă de omor este şi Băncuţă Casius Cley, însă acesta s-a făcut nevăzut şi este căutat de poliţişti. “Condamnă pe inculpatul Lăcătuş (fost Corbu) Stănel  la pedeapsa principală de 5 ani închisoare pentru săvârşirea la data de 08.08.2016 a infracţiunii de complicitate la infracţiunea de tentativă la infracţiunea de omor. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru sâvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de violare de domiciliu. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor (...).Contopeşte pedepsele de 6 luni închisoare şi de 5 ani închisoare aplicate inculpatului prin prezenta hotărâre judecătorească, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare care se sporeşte cu 1/3 din cealaltă pedeapsă aplicată, astfel încât dispune ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie. În baza art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat”, au decis magistraţii Tribunalului Brăila.

 

Unul dintre bătăuşi condamnat, altul căutat peste hotare

 

În ceea ce îl priveşte pe Bănică Stelu, acuzat de tentativă la infracţiunea de omor, acesta a încasat şi el o pedeapsă cu închisoarea. A stat fugit o perioadă, însă a decis în final să se predea. Inculpatul Bănică a primit pedeapsa principală de 6 ani închisoare pentru săvârşirea faptei violente la data de 8 august 2016. Instanţa l-a mai condamnat pe inculpatul Bănică Stelu la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşireaa infracţiunii de violare de domiciliu. Cele două pedepse au fost contopite, urmând ca individul să execute pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare care se sporeşte cu 1/3 din cealaltă pedeapsă aplicată. Acesta va executa în final pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie. Judecătorii au dedus din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 9 iulie 2018 la zi, fiind dispusă şi prelevarea probelor biologice de la inculpat.

În lista acuzaţilor este şi inculpatul Dumitrache Ion, care a primit la Tribunalul Brăila pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Inculpatul trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Brăila.

În sentinţa instanţei se mai arată că persoana vătămată Vrînceanu Ionuţ Marin nu s-a constituit parte civilă în cauză. Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila i-a fost acoperit prejudiciul, ce a constat în costul îngrijirilor medicale acordate victimei, de către inculpatul Bănică Stelu pe parcursul judecăţii prezentului dosar.

Obligă pe inculpatul Bănică Stelu la plata sumei de 1.800 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, obligă pe inculpatul Lăcătuş (fost Corbu) Stănel la plata sumei de 1.800 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Obligă pe inculpatul Dumitrache Ion la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat”, au mai stabilit judecătorii.

Sentinţa pronunţată de Tribunalul Brăila nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Inculpatul Corbu a formulat deja apel în cauză, după cum se arată pe site-ul instanţei, dosarul urmând să ajungă la instanţa superioară - Curtea de Apel Galaţi.

Acuzat că a contribuit intens la atacul violent asupra lui Vrînceanu, un alt acolit al interlopului din Lacu Dulce, Băncuţă Casius Cley, este căutat de poliţişti.

 

Acuzaţiile procurorilor: Corbu a asigurat scăparea agresorilor

 

Atacul violent asupra celui cunoscut tot ca membru al grupării din Lacu Dulce, Vrînceanu Ionuţ Marin, zis “Ionel”, a avut loc în luna august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta. “Răsplata” pentru Vrînceanu a venit după un an de la atacul asupra liderului interlop Stănel Corbu, comisă în vara anului 2015. Atunci, chiar Vrînceanu l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu, lider al grupării din Lacu Dulce.

Anul 2019 a început cu surprize neplăcute pentru membrii grupării Corbu din Lacu Dulce, fiind stabilit primul termen de judecată în dosarul cu infracţiunea de tentativă de omor, în care acuzaţii sunt Bănică Stelu, Băncuţă Casius Cley (fugit peste hotare şi dat în urmărire internaţională) şi Stănel Lăcătuş (fost Corbu), acuzat de complicitate la comiterea faptei. În toamna anului trecut, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi în acest dosar, fiind vorba despre Bănică Stelu, de 41 de ani,  Lăcătuş (fost Corbu) Stănel, în vârstă de 50 de ani, şi Dumitrache Ion, în vârstă de 56 de ani, cercetat în stare de libertate pentru mărturie mincinoasă. Băncuţă Casius Cley, cumnatul lui Corbu, este şi el acuzat de tentativă de omor, însă acesta este arestat în lipsă şi dat în urmărire generală.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul Stănel Lăcătuş era într-o relaţie conflictuală cu persoana vătămată, Vrînceanu Ionuţ Marian, aceştia având calitatea de părţi în mai multe dosare penale privind infracţiuni cu violenţă. În octombrie 2015, Vrînceanu i-a aplicat lui Corbu, cunoscut ca şeful grupării din Lacu Dulce, lovituri cu un topor, provocându-i leziuni şi degradându-i autoturismul. Vrînceanu a fost condamnat pentru fapta comisă la o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni închisoare.

Fiindu-i teamă de un eventual atac, în august 2016, Vrînceanu a luat decizia de a pleca de acasă şi a se ascunde la domiciliul unui cunoscut de pe strada Plevna. Numai că aici avea să primescă o bătaie care l-a adus la un pas de moarte. Atacul violent asupra lui Vrînceanu Ionuţ Marin a avut loc în data de 8 august 2016. Iniţial acuzaţi de comiterea faptei au fost interlopii Bănică şi Băncuţă, însă apoi li s-a alăturat şi Stănel Corbu. După cum a stabilit procurorul de caz, în ziua de 8 august 2016, Stănel Lăcătuş (fost Corbu), l-a condus cu autoturismul, până în apropierea locului faptei, pe Băncuţă Casius Cley. Tot Corbu a asigurat celor doi inculpaţi, Băncuţă şi Bănică Stelu, fuga de locul faptei.

La momentul agresiunii, arăta procurorul, Bănică Stelu avea la el un cuţit cu lama de aproximativ 10 cm, rabatabilă. Băncuţă şi Bănică s-au oprit direct la locuinţa lui M.N. unde se ascunsese Vrînceanu şi au pătruns în holul casei. Victima s-a refugiat într-un dormitor, ba chiar a încercat să blocheze uşa, cu un frigider, însă a fost apucată de haine de către inculpaţi şi trasă în hol. Aici bărbatul a fost imobilizat la podea şi inculpaţii i-au aplicat mai multe lovituri. Băncuţă a dat cu lopata, în timp ce Bănică i-a aplicat victimei lovituri repetate cu cuţitul în cap, braţe şi toracele posterior. Inculpaţii au fugit apoi din imobilul de pe Plevna, în timp ce Vrînceanu a fost transportat la spital.

Cei trei inculpaţi, Corbu, Băncuţă şi Bănică, s-au întâlnit şi după comiterea faptei violente. Cert este că, în perioada imediat următoare săvârşirii faptelor, inculpaţii Bănică Stelu şi Băncuţă Casius Cley au fugit din ţară, fiind luată astfel măsura arestării preventive în lipsă. La data de 9 iulie 2018, inculpatul Bănică Stelu s-a predat în Anglia, el fiind adus apoi la Brăila şi încarcerat. Băncuţă este de negăsit

La începutul lunii februarie 2018, poliţiştii au pus în executare un mandat de aducere, dispus de instanţă faţă de Stănel Lăcătuş (fost Corbu). Acesta a fost săltat de mascaţi şi dus la IPJ Brăila, fiind condus apoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri în dosarul de tentativă de omor. El a intrat în lista inculpaţilor, iar acum şi-a primit şi condamnarea.
Categorie articol: 

Comentarii