Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopul Corbu rămâne în spatele gratiilor

în şedinţa din 22 ianuarie, judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului preventiv a inculpaţilor Stănel Lăcătuş (fost Corbu), Cristian Stan, Aurelian Gorgovan, Pavel Ion, pe o durată de 30 de zile • aceştia sunt cercetaţi într-un dosar DIICOT pentru trafic cu droguri de mare risc

 

Membrii grupării infracţionale specializate în trafic de droguri şi destructurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în noiembrie 2019, nu scapă de arest. Judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului preventiv faţă de 4 inculpaţi, printre care se numără şi interlopul Stănel Corbu, considerat lider al grupării din Lacu Dulce. “Admite propunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila. Dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor Stan Cristian Gică, Gorgovan Aurelian, Pavel Ion şi Lăcătuş Stănel (n.r. - fost Corbu), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 28 ianuarie 2020 şi până la data de 26 februarie 2020 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, este soluţia Tribunalului Brăila, din data de 22 ianuarie, postată pe site-ul instanţei.

Reamintim că, în dimineaţa zilei de 28 noiembrie, mascaţii şi procurorii DIICOT au descins în forţă în cartier Lacu Dulce din Brăila. Cel vizat era chiar interlopul Stănel Corbu, care însă nu a fost găsit acasă, pe numele lui fiind emis mandat de arestare în lipsă. Suspectul a mers apoi la Poliţie şi s-a predat, el ajungând în spatele gratiilor.

Percheziţiile au fost efectuate în scopul destructurării unui grup infracţional specializat în traficul cu droguri de mare risc. Gruparea ar fi fost formată din mai multe persoane, iar drogurile erau aduse din ţară şi străinătate, acestea fiind depozitate în anumite imobile din cartierul brăilean. După cum se arată în comunicatul DIICOT, la data de 28 noiembrie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Galaţi - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila au efectuat un număr de 38 de percheziţii pe raza municipiilor Brăila, Galaţi şi Bucureşti. Raziile de amploare s-au efectuat într-o cauză care viza destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 10 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.
Categorie articol: 

Comentarii