Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interlopul Corbu face legea cu pumnul în Obor

* în week-end-ul trecut, liderul grupării din Lacu Dulce, ajutat de doi amici de încredere, l-a luat la bătaie pe un bărbat din Tudor Vladimirescu, aflat pe strada Oborului, care i-a supărat pe interlopi * nu se știe deocamdată din ce cauză a pornit scandalul, cert este că oamenii care locuiesc în zonă, alertați de alarma din stradă, au sunat la numărul de urgență 112 * polițiștii i-au găsit la fața locului pe agresori, în frunte cu Stănel Lăcătuș (fost Corbu) * aceștia sunt acum cercetați penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe

 

Interlopul Corbu lovește din nou. Un scandal monstru a izbucnit, în acest week-end, pe o stradă din cartier Obor, mai multe persoane fiind puse pe dat pumni și picioare unui rival. Și nu era vorba despre un agresor oarecare, ci chiar de un lider al grupării din Lacu Dulce, adică Stănel Corbu, pe numele actual Lăcătuș. Cel care i-a călcat pe bătături pe membrii grupării Corbu a fost un bărbat din Tudor Vladimirescu. Dosarul penal întocmit în cauză este în prezent în lucru la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Prezentăm în continuare firul evenimentului care i-a trezit din somn pe oamenii care locuiesc în cartier Obor, mai ales că s-a produs în miez de noapte, ei sunând la numărul de urgență 112 pentru a cere ajutor. Potrivit polițiștilor, în noaptea de 15 spre 16 iulie (duminică spre luni), la ora 23.45, ofițerul de serviciu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a fost sesizat că pe strada Oborului, trei bărbați din municipiul Brăila l-au agresat pe un al patrulea, care are domiciliul stabil în Tudor Vladimirescu. Bărbatul care a încasat pumni și picioare, din motive neștiute deocamdată, a suferit leziuni și a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Totuși, persoana vătămată a refuzat să rămână în grija medicilor și a preferat să plece acasă.

În urma sesizării prin apelul de ugență, polițiștii s-au deplasat imediat la locul indicat, adică pe strada Oborului, unde i-a identificat pe cei trei agresori. Printre ei era chiar Stănel Lăcătuș (fost Corbu), potrivit informațiilor transmise de surse judiciare, ceilalți doi fiind apropiați de-ai interlopului, care nu s-au temut să îi dea o lecție individului care îl supărase pe șeful. În urma celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Ancheta este însă în curs.

 

Corbu este cercetat pentru complicitate la tentativă de omor

 

Scandalul provocat acum de Corbu l-ar putea costa scump, asta mai ales că este cercetat și într-un dosar de tentativă la omor, alături de doi apropiați de-ai săi, Băncuță Casius Cley și Bănică Stelu, care sunt dați în urmărire internațională.

În februarie, inculpatul Corbu a fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, el având de respectat unele obligații, însă ulterior a scăpat de măsura preventivă. Mai precis, în ziua de 6 februarie, polițiștii au pus în executare un mandat de aducere, dispus de instanță față de Stănel Lăcătuș (fost Corbu). El a fost săltat de mascați și dus la IPJ Brăila, fiind condus apoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri într-un dosar de tentativă de omor. Era vorba despre atacul sângeros asupra lui Ionuț Vrînceanu, comis de Băncuță Casius Clay și Bănică Stelu, acoliți ai lui Corbu, fugiți peste hotare și arestați în lipsă . Interlopul Corbu este acuzat și el de complicitate la tentativă de omor și violare de domiciliu. În aprilie, Tribunalul Brăila a admis plângerea formulată de Stănel Lăcătuș (fost Corbu), împotriva ordonanței procurorului privind prelungirea controlului judiciar. Judecătorii au revocat măsura preventivă instituită față de Stănel Corbu.

Atacul violent asupra celui cunoscut tot ca membru al grupării din Lacu Dulce, Vrînceanu Ionuț Marin, zis “Ionel”, a avut loc în luna august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta. După cum au stabilit anchetatorii, infracțiunea de tentativă de omor a fost comisă de Băncuță Casius Clay și Bănică Stelu, aceștia fiind arestați în lipsă, din data de 29 septembrie 2016. Băncuță Casius Cley, de 33 de ani, este chiar cumnatul lui Corbu, iar celălalt, adică Bănică Stelu, de 40 de ani, este “mâna dreaptă” a interlopului din Lacu Dulce.

La data de 8 august 2016, s-a primit o sesizare la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, privind o agresiune produsă, de două persoane, într-un imobil din municipiu. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat victima, care prezenta o leziune în zona toracică, provocată cel mai probabil cu un cuțit.

“Răsplata” pentru Vrînceanu a venit după un an de la atacul asupra liderului interlop Stănel Corbu, comisă în vara anului 2015. Atunci, chiar Vrînceanu l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu, lider al grupării din Lacu Dulce.

Inițial, Stănel Corbu nu figura printre acuzați, însă ulterior procurorii au stabilit că și el a fost complice, întrucât le-a asigurat scăparea atacatorilor. Potrivit procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 8 august 2016, Stănel Lăcătuș (fost Corbu), l-a condus cu autoturismul până în apropierea locului faptei pe Băncuță Casius Cley. Tot Corbu a asigurat celor doi inculpați, Băncuță și Bănică Stelu, fuga de locul faptei, unde a fost lăsată o mașină fără șofer, dar cu cheile în habitaclu.

 
Categorie articol: 

Comentarii