Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intemperiile din Spania au provocat moartea unei persoane

Rafalele puternice de vint si ninsorile inregistrate de luni in Spania au provocat, in nordul tarii, moartea unei persoane si au obligat, marti, o mare parte din pescarii galicieni (nord-est) sa ramina in port in asteptarea unor conditii mai favorabile, relateaza AFP.
Un barbat in virsta de aproximativ cincizeci de ani a decedat luni, in urma unui torent de noroi si pietre care l-a acoperit, in timp ce acesta isi conducea masina pe un drum din Asturia (in nord), au declarat serviciile regionale de securitate.
In regiunea invecinata a Galiciei, marea agitata si rafalele puternice de vint au obligat o mare parte a navelor de pescuit sa ramina ancorate.
Spania tocmai a cunoscut primele sale caderi de zapada importante din aceasta toamna, iar Directia de trafic rutier recomanda utilizarea lanturilor la masini in cazul circularii prin aproximativ 30 de pasuri montane din nordul tarii.
Temperaturile au scazut brusc la inceputul saptaminii in Spania, fiind insotite de precipitatii si de rafale puternice de vint pe coasta atlantica, iar situatia nu este prevazuta sa se amelioreze pina vineri, conform agentiei spaniole de meteorologie, Aemet.
Precipitatiile se vor atenua miercuri sau joi in nordul tarii, pentru a se deplasa, la sfirsitul saptaminii, catre sud-est si catre arhipelagul Baleare, a anuntat Aemet in pagina sa electronica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii