Mergi la conţinutul principal

Insula Calia, ecologizata de "Tinerii naturalisti" de la Colegiul "Murgoci"

La Colegiul "Murgoci", se desfasoara primul proiect cu finantare de la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile - Administratia Fondului de Mediu, intitulat "Tinerii naturalisti". In cadrul acestuia a avut loc, simbata, o actiune de ecologizare a Baltii Mici a Brailei - Insula Calia.
Un grup de 30 de elevi, trei cadre didactice si trei reprezentanti ai finantatorilor au adunat Pet-uri din insula, le-au strins in saci de plastic pe care i-au carat apoi cu ei in oras. Dupa aceasta actiune, profesorii au organizat concursuri de literatura, de desene si de biologie, pentru studierea biodiversitatii mediului. La sectiunea de literatura cea mai buna lucrare ii apartine elevei Andreea Manuela Cristescu, din clasa a X-a B, iar la sectiunea desen, cea mai buna lucrare ii apartine Laurei Dima din clasa a X-a E. La sectiunea biologie ierbarele realizate de copii sint inca in curs de evaluare, a precizat profesoara Mimi Iosif, coordonatorul activitatilor din proiect. Una dintre cele mai entuziaste participante la actiune, eleva Anca Pascu, a spus ca i-a placut foarte mult ideea de a merge in Balta Mica a Brailei si de a curata zona aceea de gunoaiele lasate acolo de turisti. "Acolo unde am mers erau locuri in care se organizau diferite concursuri. Participantii nu lasau gunoaiele imprastiate, le lasau in saci, dar acestia erau lasati pe loc, iar animalele imprastiau gunoiul. Noi acum l-am strins si l-am luat cu noi, curatind zona. Ne-a placut foarte mult ceea ce am facut si vrem sa mai participam la asemenea actiuni", a spus eleva Anca Pascu.
Profesoara Viorica Mosescu, directorul adjunct al colegiului si coordonatorul proiectului "Tinerii naturalisti" a explicat ca aceste actiuni vor continua, mai ales ca elevii au de acum si materialele necesare pentru desfasurarea in bune conditii a expeditiilor. Prin proiect s-au achizitionat 30 de rucsace, 15 corturi de doua persoane, 15 lanterne, 30 de saltele izopren, tricouri si sepci inscriptionate, 1.000 de pliante, afise. Proiectul are o valoare de 18.500 lei, din care 10% a fost contributia Asociatiei de Parinti a Colegiului "Murgoci". "Aceasta actiune, pe linga importanta ei pentru mediu, este foarte importanta si pentru noi ca profesori. Am descoperit cu acest prilej ca elevii nostri pot fi foarte profunzi, sensibili, muncitori, calitati pe care in timpul orelor de scoala le descoperim mai greu. A fost o zi foarte frumoasa si vom mai organiza si alte actiuni", a mai spus prof. Viorica Mosescu.
Alaturi de elevi si profesori, la aceasta actiune de ecologizare au mai participat: Nicu Bajan, presedintele Asociatiei de Parinti si secretar de stat in Administratia Fondului de Mediu (AFM) Bucuresti, directorul AFM Aurel Banutu si Silviu Nehoianu, reprezentant al Administratiei Parcului Balta Mica a Brailei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro