Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inotatorii braileni au ocupat locul al doilea pe tara in clasamentul final

La Campionatele Nationale scolare de natatie, care s-au desfasurat in week-endul trecut la Resita, inotatorii braileni au obtinut rezultate remarcabile. In urma performantelor realizate, Braila a ocupat locul al doilea in clasamentul general dupa Bucuresti, dar i-a luat fata de data aceasta scolii constantene de natatie, care s-a clasat abia pe pozitia a treia.
In cele patru reuniuni, Monica Matachi a urcat de sase ori pe prima treapta a podiumului de premiere in concursul fetelor de 12 ani. Eleva profesoarei Marinela Gogoasa nu le-a lasat nici o sansa adversarelor ei in probele de 50 si 100 m liber, 50 si 100 m fluture, dar si in cele de 50 si 100 m spate. Trei medalii de aur a obtinut in competitia baietilor de 13 ani Octavian Ciocan, sportiv pregatit de aceeasi antrenoare. Ciocan a ocupat primul loc la 50 si 100 m fluture, dar si la 100 m liber si a sosit al doilea in proba de 50 m liber.
Cel de al treilea inotator de la grupa Marinelei Gogoasa, Iulian Ionescu a cucerit doua locuri I, la 50 si 100 m spate si doua locuri doi, la 50 si 100 m fluture.
Rezultate foarte bune au obtinut si inotatorii braileni cooptati la centrul olimpic din Braila care se pregatesc sub bagheta profesoarei Laura Sachelarie.
La fete, 13 ani, Maria Alexandra Iancu a urcat de doua ori pe prima treapta a podiumului de premiere, la 50 si 100 m spate, de doua ori pe treapta a doua la 50 m liber si 100 m fluture si tot de atitea ori a obtinut medalia de bronz, in finalele de 50 m bras si 100 m spate.
La aceeasi categorie de virsta, Sabina Sloata a cucerit doua medalii de aur, la 50 si 100 m bras, iar la baieti 14 ani, Bogdan Constantinescu s-a clasat al treilea la 50 m liber.
Inotatorii braileni s-au numarat printre protagonistii competitiei si in probele de stafeta.
La fete, 13 ani, s-au obtinut doua medalii, aur la 4X50 m mixt si argint la 4X50 m liber, ambele stafete avind aceeasi componenta: Iancu, Sloata, Andreea Cojocaru, Diana Dinu si tot la aceeasi categorie de virsta, stafeta de 4X50 m liber baieti, in componenta, Octavian Ciocan, Razvan Calu, Andrei Olteanu, Alexandru Stroe a cucerit bronzul.
Tot pe treapta a treia a podiumului au urcat si cele doua stafete ale baietilor de 14 ani, 4X50 m mixt si 4X50 m liber formate din Catalin Carsote, Bogdan Constantinescu, Iulian Stoian, Ionut Terchila.
"Am beneficiat de conditii foarte bune in bazinul olimpic de la Resita, care a fost recent renovat, iar competitia pot spune ca a fost una puternica. Eu, personal, ma declar foarte multumita de rezultatele obtinute la acest concurs de sportivii pe care ii pregatesc", a declarat Marinela Gogoasa.
Categorie articol: 

Comentarii