Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Infratiri facute la nimereala

Cu cine ne infratim? Este intrebarea pe care si-au adresat-o unii altora, consilierii municipali braileni, carora li s-a cerut ieri sa se pronunte asupra unui proiect de infratire cu o localitate italiana de care nu auzise nici unul. Mai exact, este vorba despre localitatea italiana Portopalo Di Capo Passero, din provincia Siracusa, cu care primarul ar vrea sa se infrateasca, desi, cel putin deocamdata, informatiile despre aceasta sint mai mult decit sumare.
Consilierii au precizat ca sint de acord, in principiu, cu ideea de infratire cu cit mai multe orase din strainatate, insa ar dori ca macar sa stie ce hram poarta acestea si daca merita efortul. Ei au cerut, ieri, informatii despre statiunea italiana Portopalo Di Capo Passero, insa acestea au fost rezumate in mai putin de 10 secunde, motiv pentru care alesii locali au ramas in continuare in ceata, in ce priveste localitatea respectiva. Simplul fapt ca au aflat ca aceasta are mai putin de 4.000 de locuitori i-a dezamagit din prima.
"Citeva cuvinte, o prezentare a acestei localitati, ar fi fost necesara, este un satuc pe malul stincos al Mediteranei, are vreo 3.000 de locuitori, are vreo economie pe acolo? Putina demnitate cred ca ar trebui sa mai avem, in sensul de a sti cu cine ne facem frati si apoi, sa ni se prezinte o chestie absolut reala, pentru ca exista principiul acela: "Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti!", a spus Doru Damian, consilier municipal PSD.
Si consilierul liberal Vasile Varga a fost de parere ca este o bataie de joc sa li se ceara alesilor o aprobare, intr-o chestiune in care nu sint lamuriti: "Aduceti-ne si noua o prezentare, ce-i cu localitatea asta? Este poate un port, ce este? Nu se impotriveste nimeni la astfel de infratiri, insa vrem sa stim ce este cu aceasta localitate, chiar daca este una mica. Noi sintem de acord, dar faceti-ne un raport! E un port, e o padure? Daca e port, ne infratim cu ea, daca e padure, sa se duca la Suceava!".
Chiar daca este initiatorul proiectului de hotarire, primarul a tacut milc, iar unul dintre salariatii institutiei a venit cu niste explicatii de-a dreptul penibile: "Este o localitate din Sicilia, cu 3.500 de locuitori, are o traditie si un istoric...". "Sint sicilieni, ce informatii mai vreti, e clar cu cine va infratiti... ", a comentat, in surdina, unul dintre participantii la sedinta.
"Bun, si care-i motivul pentru care vrem sa ne infratim cu ei? Exista un motiv? Ce daca au un istoric si o traditie?! Ce legatura avem noi cu ei? Au facut vreo solicitare in acest sens?", a intrebat, la rindul sau, consilierul PSD Doinita Ciocan.
In final, alesii au decis sa amine proiectul de hotarire pina la urmatoarea sedinta, la care sa li se prezinte o informare mai aprofundata despre localitatea care, din surse colaterale, am aflat ca ar fi o statiune foarte frumoasa si foarte scumpa, in acelasi timp.




Categorie articol: 

Comentarii