Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Infecţiile respiratorii, în scădere continuă la Brăila

• odată ce vremea s-a încălzit, răcelile de sezon încep să dispară din Brăila • săptămâna trecută, 267 brăileni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii, mai puţini ca la începutul lunii martie, când numărul lor sărea lejer de 300 • Brăila rămâne în continuare singurul judeţ din ţară fără cazuri de gripă

 

Infecţiile respiratorii acute nu mai afectează brăilenii în număr mare, ca în perioadele reci ale acestui an. Doar 267 persoane din municipiu şi judeţ au fost diagnosticate cu viroze de sezon, în ultima săptămână, potrivit celei mai recente informări a Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Încă o veste bună este aceea că şi numărul brăilenilor afectaţi de pneumonie este în scădere.

Deşi vremea a fost extrem de instabilă, iar temperaturile ba au crescut foarte mult pentru anotimpul în care ne aflăm, ba au coborât sub zero, oamenii au învăţat să se protejeze, dovadă fiind scăderea continuă a numărului celor diagnosticaţi cu viroze şi pneumonie, de vreo câteva săptămâni încoace. În perioada 26 martie - 1 aprilie, 267 brăileni s-au ales cu răceli de sezon, dintre care 41 au fost internaţi pentru îngrijiri medicale. În perioada 19-25 martie, adică în urmă cu aproximativ două săptămâni, aproape 300 brăileni au contactat viroze respiratorii, iar în urmă cu 3 săptămâni, numărul celor bolnavi depăşea cu mult 300. Revenind la perioada 26 martie - 1 aprilie, cei mai afectaţi de infecţiile respiratorii au fost copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 77 la număr, urmaţi de cei de 15-49 ani, 59 la număr.

Şi în ceea ce priveşte pneumoniile, se constată o scădere uşoară de la începutul lunii martie şi până în prezent. În perioada 26 martie - 1 aprilie, au fost diagnosticaţi cu această afecţiune 86 brăileni, iar în săptămâna 19-25 martie, 99 brăileni. Dacă ne uităm şi pe statisticile pentru intervalul 12-18 martie, vom observa că au fost 110 persoane diagnosticate cu pneumonie. Cei mai expuşi acestei boli au fost copiii de 2-4 ani, 21 îmbolnăvindu-se doar săptămâna trecută, urmaţi brăilenii de 15-49 ani, 18 la număr.

Brăila rămâne în continuare singurul judeţ din ţară fără cazuri de gripă. La nivel naţional, virusul gripal a făcut 121 victime. O femeie în vârstă de 24 ani, din judeţul Călăraşi a murit din cauza gripei, potrivit Centrului Naţional de Spuraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). “Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se cazuri sporadice în unele judeţe”, conform unei informări a centrului amintit. În ceea ce priveşte infecţiile acute respiratorii, acestea sunt în scădere în toată ţara.
Categorie articol: 

Comentarii