Mergi la conţinutul principal

Indicatoare de staţii ale “Braicar”, sub orice critică

• unele sunt rupte şi ruginite, altele sunt montate total aiurea, fiind mascate de vegetaţie, deci inutilizabile

 

Nu mai e mult până la primăvară, iar “Braicar” SA şi Primăria ar trebui deja să ia în calcul (şi) modul cum arată sau unde sunt amplasate indicatoarele de staţii. Un lucru minor, veţi zice!. Însă nu este aşa, fiindcă ultimele achiziţi, de proporţii, de autobuze noi ar trebui să oblige autorităţile obligă să umble şi la detaliile aparent minore, dar fără de care nu se poate realiza un transport modern şi civilizat. Inclusiv prin aceste tăbliţe de informare, utile şi pentru cei care tranzitează Brăila, fie ei şi turişti. Nu de alta, dar o serie de asemenea indicatoare sunt vechi şi ruginite, unele părând a fi scrise “cu mâna stângă”. Altele au ajuns loc de lipit anunţuri sau conţin patru cifre una lângă alta, de parcă ar fi vorba de numărul unui ...Inter City. Cel mai deranjant este faptul că sunt atât de aiurea montate (la mare înălţime sau total mascate de vegetaţia /crengile crescute peste ele), încât nu ştii în ce staţie te afli. Plus că există şi indicatoare incomplete.

E adevărat că o serie de staţii beneficiază de indicatoare cu un design plăcut, uşor lizibile. Este însă doar un început, care ar trebui continuat. Apropo: în Europa, orice staţie, cu copertină sau nu, are in locul plăcuţelor un totem cu zeci de informaţii : ora şi minutul sosirii în staţie (iar acest lucru se respectă fără discuţie),hărţi cu traseul autobuzelor, telefoane utile , localizarea a numeroase puncte de interes turistic, comercial, administrativ, economic etc. Aşa cum, în  unele oraşe din România, indicatoarele de staţii conţin inclusiv numele primarului şi al directorului firmei de transport, ritmicitatea sosirii autobuzelor şi tramvaielor, dar şi când se pleacă dimineaţa de la cap de linie , precum şi ora ultimei curse. Ca orice lucru luat în serios şi care obligă instituţiile implicate, indicatoarele au pe ele stema primăriei şi sigla unităţii de transport,  numărul dispeceratului sau unde să sune călătorii, iar toate acestea întregesc, firesc, modul de a respecta şi informa călătorii. Evident că, la noi,  nu doar problema indicatoarelor contribuie la un transport cu adevărat rapid, confortabil şi civilizat; chiar dacă avem autobuze noi şi moderne. Deci, vom reveni şi asupra altor lucruri perfectibile.

Apropo: cândva, în staţia de la gara CFR exista o hartă a municipiului cu toate traseele Braicar şi punctele de interes din oraş. Din păcate, a fost distrusă de răufăcători şi intemperii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro