Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inculpaţii în dosarul "Gazeta", liber pentru vacanţe în străinătate

Şapte dintre inculpaţii în dosarul "Gazeta" au obţinut acceptul instanţei de a-şi petrece vacanţele în străinătate. La ultimul termen, Tribunalul Brăila a admis cererile formulate de Ioan Oţel , Liviu Man, Adrian Avarvarei, Anca Elena Vodă, Aurelian Grama, Aurel Mureşan şi Călin Dan Pârcălab, prin care solicitau ridicarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara. Astfel, instanţa a suspendat această măsură pe perioada 20 iunie - 4 septembrie, timp în care persoanele în cauză se pot plimba liniştite prin alte ţări. Nu este pentru prima dată când inculpaţilor în acest dosar li se permite să părăsească ţara, chiar luna trecută cinci dintre ei au primit acceptul treacă graniţa. Judecătorii au stabilit un nou termen pentru judecarea cauzei, pe data de 5 septembrie.

În primăvara anului trecut, inculpaţii în dosarul "Gazeta" au primit interdicţie de a părăsi ţara, decizia fiind luată de magistraţii Curţii de Apel Galaţi, care au admis recursul făcut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Asta după ce judecătorii brăileni au revocat interdicţia inculpaţilor de a părăsi ţara.

Reamintim că în dosarul "Gazeta" sunt judecaţi preşedintele trustului, Liviu Man, precum şi alţi ziarişti sau directori ai instituţiei de presă: Aurel Mureşan, Dorel Alexandru Vidican, Ioan Oţel, Călin Dan Pârcalab, Aurelian Grama, Anca Elena Cocuţ, Adrian Avarvarei şi Memoranda Suppllexa Onac. Cele nouă persoane au fost trimise în judecată de către DIICOT Cluj, în ianuarie 2007, pentru şantaj în formă calificată şi constituire de grup infracţional.

Potrivit DIICOT Cluj, inculpaţii ar fi constituit un grup infracţional organizat şi, din 2004 şi până în noiembrie 2006, ar fi constrâns 43 de persoane, în 53 de cazuri identificate, să încheie contracte de publicitate cu trustul. La cererea inculpaţilor, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis să strămute dosarul la Tribunalul Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii